tirsdag 12. juli 2016

Det hemmelige livet i feriehagen

Når du snur ryggen til skjer det litt av hvert i hagen din! For ikke å snakke om hvor mye de der ute rekker å foreta seg mens du sover deg gjennom en lang natt.

I feriehagen er det mange små skapninger i bedene, og særlig på forsommeren, når georginene ennå bare såvidt har tittet opp, følger jeg jo ekstra godt med. Nåde den som prøver seg på georgineskuddene i juni! Da er det greit å oppdage at georginene faktisk vet å forsvare seg!


Det bor både brune, svarte og grå snegler i feriehagen, derfor er det mange som undrer seg litt over at georginene mine for det meste står i fred i bedene. Det hender vel at ett og annet skudd gnafses på, men stort sett vokser plantene opp uten nevneverdig skade på bladverket.

Men jeg visste jo ikke før nå at Dahliane mine må tilhøre den hittil lite omtalte kategorien «morder-dahlia». På bildet over ser du at det ikke gikk så bra for sneglen som prøvde seg, planten slo straks sammen to av fjorårets tøre sengler, og i et sånn klypetak hadde ikke sneglen noen sjanse til å slippe fri! Godt å vite!

Meitemarken har det imidlertid ikke like greit...


Jeg elsker å studere alt som beveger seg i jorden. Her oppdaget jeg en meitemark som lå oppå jorden i georginebedet. Et uvanlig syn på en tørr junidag. Marken lå nesten i ro, men det gjorde ikke den svarte krabaten like til høyre i bildet over.


Jeg vet ikke hva den svarte heter, men den hadde en solid saks i front, og hadde tydeligvis en plan med å flytte litt på meitemarken...


Joda! Det fantes et lite hull i jorden, på bildet over ser du den svarte skapningen halvveis inne i hullet sitt, mens forparten jobber med den relativt besvimte meitemarken.


Og her er den svære marken på vei ned i den svarte sin spisestue. Eller matlager. Eller kanskje den svartkledde egentlig er en sykesøster og hullet er en av inngangene til hagens hemmelige sykestue for besvimte meitemark?

Ikke godt å si. Vi trenger jo ikke å vite alt om det som skjer i hagen.

Ha en fin sommeruke!

5 kommentarer:

 1. Godt at vi ikke vet om alt som skjer uti hagen, ja!
  Selvforsvarsgeorgine, ja, det skulle man hatt :) Merkelig at det går så bra med dem som det gjør. Er skikkelig arg på sneglene som kryper opp på betongplattingen (de må liksom under og opp), videre opp en tralle på hjul og opp i de store pottene der de stakkars georginene befinner seg...

  SvarSlett
 2. Mye spennende som skjer i hagen når vi sover, dramatikk på liv og død-

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Hei!
  Det foregår utrolig mye dyreliv i hagen, særlig i komposten. Her har vi stålorm som har slått seg ned der. Er ikke akkurat begeistra.
  Fin sommeruke til deg også! Anne

  SvarSlett
 4. Skulle ønske den ene georginen som jeg har plantet ut i et bed var like aggressiv når det kom til snegler, men den har gitt opp. Hadde en lignende opplevelse som meitemarkdramatikken din her også for noen dager siden, jeg tror faktisk marken greide å rømme før den ble tatt.

  SvarSlett
 5. Hagelivets mysterier er uransaklige:) Likeså, er Georginenes!

  God sommer i den hemmelige hagen.

  Jannicke

  SvarSlett