mandag 4. juli 2016

Skyggesikke med store ambisjoner

Livet går sin gang her på Skyggebalkongen. I år er det egentlig ikke så mye spennende her, fordi jeg kommer til å væe mye bortreist, og derfor er det enklere å fokusere på de periodene jeg stopper i byen, og heller spe på med noen kjøpeplanter hvis behovet melder seg.


Men jeg følger i hvertfall spent med på årets prosjekt - Skyggesikkene! Målet er å teste om Solsikker kan greie seg i full skygge, og enda viktigere - om de er i stand til å sette frø sånn at jeg kan være selvforsynt med neste års Skyggesikker. Det er jo så greit å ha noen sorter som kan bli et fast innslag i noen generasjoner.

Som du ser går det rimelig bra med sikkene. Knoppene begynner å bli ganske store, men det virkelig store spørsmålet er så klart om de rekker å åpne seg før jeg reiser til feriehagen. Da blir jeg nemlig borte såpass lenge at jeg ikke forventer å finne levende Skyggesikker her på balkongen når jeg returnerer til byen.


Det er forresten veldig stor forskjell på knoppene. Den som står like ved rekkverket har størst knopp, mens de som står bare en krukkebredde lenger inne er mye mindre. At noen cm skygge skal ha så stor betydning! Sammenligningsbilder kommer i et senere innlegg.

Høyde og bredde er i hvertfall perfekt for balkongen. Det er ennå et stykke igjen til den halvmeteren som ble antydet på frøposen. Og jeg som trodde at plantene ville strekke seg etter lyset...

Ha en nydelig uke - det er juli, hurra!

6 kommentarer:

 1. Wow! Velutviklet prakteksemplar sammenlignet med mine, som stadig står og lider i frøpottene...
  (de har dessverre ikke vært prioritert av de par hundre såplantene som skal opp og fram).

  SvarSlett
 2. Spennende med Skyggesikker på balkongen, jeg følger med utviklingen...

  SvarSlett
 3. Lovende skyggesikker. Håper det blir varmt framover, mens du er hjemme og passer dem. Det hjelper sikkert!

  SvarSlett
 4. Skyggesikker!Fantastisk! Du er den mest sikre anbefaleren når det kommer til garanti for skyggevekst (ikke skjeggvekst). Skulle gjerne delt litt av den solen vi har på verandaen, for den tar knekken på det meste, hvis det ikke vannes et par ganger for dagen:)
  Nyt tiden i feriehagen din Bille.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
 5. Så kraftig og flott den er, kanskje du er i ferd med å ale opp en ny sort. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 6. Hei og hopp, og takk for hyggelige kommentarer! Jo, det lover godt så langt. Men jeg tviler på at jeg får se blomstrende skyggesikker før jeg reiser til feriehagen igjen. Da er det vel dessto viktigere å beundre de flotte knoppene :)

  SvarSlett