torsdag 28. juli 2016

Skyggesikken har erobret balkongen

Du lurer kanskje på om det faktisk ble solsikkeblomstring her på Skyggebalkongen? Nå er Skyggesikker en realitet, for jammen rakk en av de fem knoppene å slå ut håret før jeg forlater bybalkongen!


Når du har ventet og ventet i lang tid, fulgt med nærmest fra time til time, ja da er det fantastisk vakkert når en blomsterknopp åpner seg.


Og om du ikke har ventet, så er det jo vakkert uansett :)

Til slutt kunne jeg konstatere at, jo - solsikker trives utmerket også i skyggen!


Plantene er lubne og fine, de har ikke strukket seg etter mer lys. De er ikke blitt høyere enn angitt på frøposen, denne varianten holder seg godt under halvmeteren og trenger derfor ikke oppbinding. En summende humle er allerede observert her på Skyggebalkongen!


Det er selvsagt trist å skulle forlate en nyutsprunget skyggesikke - kanskje kunne denne blitt urmoderen til selve skyggesikke-ætten. De fire andre blomstene får jeg ikke se. Det er heller ikke sikkert at plantene greier å modne frø, det tar jo ganske lang tid, og når plantene nå må tørke opp, kan det trolig gå ut over frøkvaliteten. Svaret får jeg delvis når jeg returnerer fra noen ukers opphold i feriehagen, og så kommer det endelige svaret først neste vår - hvis det i det hele tatt finnes frø som kan sås.

Ha en god innspurt på juli!

6 kommentarer:

 1. Syns skyggesikken din ser ut som den koser seg. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jepp, det er vel fest på balkongen nå som jeg ikke får fulgt med.

   Slett
 2. Så bra den rakk å åpne seg, knoppen. De sier at går Hundedagene inn med regn, så blir det det i hele perioden. Det skulle love godt for skyggesikkene. Da blir de i alle fall ikke svidd av sola!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ingen fare for sviskader uansett, men ja, litt fuktig vær kan jo bety at plantene holder motet oppe i noen dager ekstra :) Men balkongen er overbygget, så det må nok blåse ganske kraftig for at regnet skal gjøre nytte for seg.

   Slett
 3. Hei!
  Det er så morsomt å følge med på knopper som utvikler seg til blomst. Veldig fin er den
  God ferie i feriehagen! Anne

  SvarSlett
 4. Hei!
  Så flott skyggesikken ble!
  Moro at du lyktes med eksperimentet :)
  Ha en fin juli-innspurt du også!

  SvarSlett