onsdag 20. mai 2015

Sesongåpning på Skyggebalkongen

Etter flere skeptiske innlegg fra balkonglivet, har jeg omsider hatt en svært så hyggelig dag her på Skyggebalkongen. I dag har nemlig alle planter flyttet ut! Da oppdaget jeg den store fordelen med at jeg skal overlate plantene til seg selv i omtrent en hel måned - jeg trenger ikke å vaske så grundig i dag, for jeg må jo  uansett ta en ny runde med klut og kost når jeg er tilbake :)


Det kjennes en smule rart å plante ut sånn like før avreise. Jeg får jo ingen glede av dette, bortsett fra selve utplantingen som jo alltid er hyggelig. Noen av plantene greier seg nok, som f.eks. Hakeliljen i krukke nummer to fra venstre. Derfor er den plassert et godt stykke fra rekkverket - jeg tror nok de andre plantene trenger eventuelle regndråper mer. Hvis det regner mye og blåser fra nord, er det nemlig håp om at de på ytterste rad kan få seg noe å drikke.


Det er en del Praktpetunia. De ble priklet for noen dager siden, og nå var det opp igjen og ut. De tåler nok det, for Petunia er robuste planter. Tidligere har de også greid seg i 2-3 uker uten vanning, bare blitt litt reduserte.


Det er et stykke igjen før Blomsterertene har klatret til topps her. Akkurat disse tror jeg nok vil bli litt for tørre til å pynte så voldsomt opp, men jeg vanner godt før jeg drar, og setter en oppnedflaske i hver krukke. Det rekker jo ikke hele perioden, men alle monner drar.

I den mørke krukken til høyre er det Dvergpoppelroser. Frø fra feriehagen. De blir bare ca 40 cm høye, og *hvis* de takler en tørkeperiode, har jeg et lite håp om at de er i live når jeg er tilbake.


I den gamle melkeflaskekurven står små Praktpetuniaer og aner fred og ingen fare. Jeg lurer litt på hva som farer hjennom «hodet» på en frøplante i det den blir plantet ut? Den har jo aldri opplevd noe tilsvarende - er det stas eller skummelt?

Jeg skulle selvsagt installert webkamera sånn at jeg kunne fulgt de små fra feriehagen. Men noen ganger er det kanskje like greit å ikke vite alt :)

Nyt onsdagen din!

10 kommentarer:

 1. Det blir spennende å se hvordan det går, får håpe på masse regn fra nord den neste måneden da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, regn fra nord! Det treger ikke å være så mye, bare akkurat nok :)

   Slett
 2. Disse plantene har jo fått en god start, så jeg håper de tåler fraværet godt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, det blir spennende å sjekke status om en måneds tid.

   Slett
 3. 4 uker virker jo ganske lenge.. Får nesten håpe det blir endel overskyet og regn..
  Vi allierer oss med naboen selv om vi bare er borte en liten uke..
  Lykke til med balkong plantene :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenk om det var mulig med så lokalt regnvær at det kun traff min balkong :) Håper ikke alle naboene er sure hvis det blir gråvær...

   Slett
 4. Så mye fint du har fått til å spire da, det blir spennende og komme hjem og se tenker jeg.
  Det er jo en fordel at det ikke er den varmeste tiden, det går nok bra.

  God mai kveld til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hilsen :) Med litt flakks må det i hvertfall være noe grønt igjen. Kanskje jeg blir overrasket!

   Slett
 5. Dette blir skikkelig bra, Bille! Praktpetunia, er det en bestemt type? Jeg har sådd masse petuniafrø, doble, hengepetunia, men praktpetunia, det er nytt for meg. Tar gjerne imot tips! Lykke til med årets avling!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Er samme petunia som jeg sådde for et par år siden, en hengepetunia. Den det er bilde av på "knappen" for lettstelte balkongplanter. Ganske fin, egentlig - når den har det bra :)

   Slett