torsdag 4. juli 2013

Petunia ute og inne - årets favoritt

Selv om jeg for tiden er i feriehagemodus må jeg nesten poste om Petunia - mens leken sannsynligvis fortsatt er god. Blant årets nye bekjentskap på Skyggebalkongen er nemlig Praktpetunia (Petunia x hybrida 'Flambe Cascade') som ble sådd på kjøkkenbenken i mars.

Jeg har egentlig ikke vært så glad i denne plantegruppen, dessto hyggeligere at jeg nå er helt frelst etter årets lykkelige overflod. Det er ikke ofte jeg har så frodige planter på balkongen!


Det sterkrosa innimellom er Atlasblomst, greit med noe som bryter her og der.


Akkurat denne sorten går i rosatoner, men med innslag av lime/gult på enkelte planter. Det er nemlig litt variasjon, noen har også en kledelig hvit rufsekant ytterst på kronbladet (se under).

Da utplantingen var unnagjort hadde jeg en plante tilovers. Den ble stående i en mini terracotapotte i vinduskarmen, og til tross for svært trange kår har den hittil produsert ca 10 blomster, og flere var på gang da ferien startet. Regner ikke med at den overlever min ferie i en så liten potte, men den har allerede spredd rikelig med glede og trives tydeligvis like godt inne som ute :)


Noen planter er også blitt med til feriehagen, og her får jeg testet hvordan de liker regn og kald nordavind. På balkongen testes nok for tiden hvordan Petunia liker tørr skygge. Når sesongen er over vet jeg alt om denne planten ;)

Uansett - denne skal jeg definitivt så igjen til neste år!

Selv om dette jo egentlig er en balkongblogg, blir det i dagene framover daglige innlegg om smått og stort i feriehagen. Må bare dele sesongens gleder der jeg befinner meg ;)

6 kommentarer:

 1. Kjekt med en Praktpetunia som trives og gir mange vakre blomster.

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 2. Enig med deg, Bille: petunia er topp!

  SvarSlett
 3. Så vakker den er! Jeg kjøpte noen rosa i fjor, romantiske og lekre. De burde nok hatt det tørrere for de gav ikke mange blomster utover regnsommeren..god ferietur til sommerhagen din!

  SvarSlett
 4. Petunia er en litt baktalt blomst synes jeg. Så lenge jeg hadde balkongkasser hadde jeg dem hvert år. De var bare å klippe ner et styggvær så var de like fine igjen.
  Nyt ferien :)

  SvarSlett
 5. Imponerende med petunia som innepotteplante! Jeg skal så petunia til neste år! Ellers har jeg lage brennenesle vann nå...takk for påminningen!

  SvarSlett
 6. Jeg hører at det har regnet endel i Oslo, så da håper jeg at ihvertfall Petuniaene som står ytterst får seg noen edle dråper.

  Her i feriehagen blir det i alle fall edelt når neslevannet snart er klart - har rørt litt i bøtten allerede, og gleder meg til servering :)

  SvarSlett