lørdag 6. april 2013

Joda, det gror!

Etter en dose feriehage senvinters, var det jo litt kjekt å komme tilbake til frøplantene i byen. Vanligvis ender jeg opp med 4-5 planter for hver sort som i det hele tatt spirer, men i år vil det liksom ingen ende ta.

Ikke godt å si hvor mye av dette som lar seg prikle og så drive fram i et lite kjøkken. Planen er å ta med en del planter til jobb hvor det finnes et par balkongkasser å fylle opp, og noe til feriehagen. Men uansett vil ikke det monne stort..."Planterommet" mitt består av et undervanningsbrett som er plassert på kjøkkenbenken oppå to støtter (melbokser) for å komme nærmere lysstoffrøret som er montert under overskapene. Primitivt, men absolutt funksjonelt. Og absolutt ikke plass til 150 småpotter...

De litt slengete plantene til høyre er Atlasblomst. Det ser sikkert ut som om de har fått for lite lys, men de vokser faktisk sånn. Første året jeg hadde dem trodde jeg det ikke kunne bli bra planter ut av dette, så jeg kastet dem. Men så lærte jeg at de jo vokste på akkurat samme måte utendørs i feriehagen.

Jeg har forresten veldig mange Blodbeger, og de vokser slett ikke så sakte som mange vil ha det til. Selv om man jo ikke skal selge bjørnen før skinnet er skutt (det var visst omvendt...), regner jeg med at jeg kan friste med småplanter om noen vil ha, men lager et eget innlegg om det når jeg får startet med priklingen og ser hva som klarer seg.

Nyt helgen! Det er vel etter hvert nok å gjøre på frøplantefronten hos andre enn meg :-)

PS: Blodbeger give-away pågår fra fredag og absluttes søndag 14.04. kl 20.  Se neste innlegg!

18 kommentarer:

 1. Jeg drømmer om en liten grønnsakhage på altanen min så jeg må nå sette igang. Blir så inspirert hver gang jeg er her inne:)))

  Fin helg:)

  SvarSlett
 2. Det är rena jungelköket hos dig nu ser det ut till. Hur många spiror som helst. Smart att använda lysrören under skåpen, det hade jag inte tänkt på. Det känns väl kul när utdelningen är så bra :)

  SvarSlett
 3. Så flott !! Kunne ynskja eg ahdde ein slik hagevenn i nabolaget.Lukke til vidare med plantene !!

  SvarSlett
 4. Det er jo alltid gøy at det spirer mer enn man
  håper på! Men det er dette med plassen da....her er det potter i nesten alle rom.
  Jeg har også blodbegerplanter som vokser som bare det! Litt overraskende, men veldig gøy at det trives og gror. Fortsatt god helg :-)

  SvarSlett
 5. Begrensningens kunst er litt vanskelig når det kommer til frøsådd. De ser jo så små ut og så er det så lett å glemme at de blir store. Hvis du vil bytte bort noe blodbeger så har jeg fått rikelig av noen spennende peonvalmuer (blanding av hvite, sorte og røde), Cosmos Candy Stripe, eller Nicotina hvit. Ikke de vanskeligste sortene å få til tydeligvis , men et sted må man starte ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, du kan få noen frøplanter - jeg kontakter deg på bloggen din!

   Slett
 6. I teorien er det noe som heter 'å tynne'... Det er veldig vanskelig, nesten umulig i praksis. (Min erfaring)
  Lykke til på ditt vårlige plantekjøkken:)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 7. Så herlige småspirer, godt å ha noe sånt og kose seg med når en står på kjøkkenet og venter på sol, varme og sommer. Lykke til med priklingen og ha en flott uke :)

  SvarSlett
 8. Takk for kommentarer! Jeg priklet litt i går kveld, og er ved godt mot :D Så kjekt å holde på med, men ser allerede at Petuniaene som ble priklet 2-3 pr potte før påske, snart må pottes om igjen - de blir så lubne og fine at jeg egentlig er litt overveldet. Tror nok det blir et supert balkongår i år!

  SvarSlett
 9. Kjekt med mange søte små spirer som popper opp, lykke til med priklingen!

  SvarSlett
 10. Nei, ikke lett å begrense seg. Men herlig å se de små spirene. Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 11. Så herlig med voldsom spiring :D Men ja, det er ikke bare-bare å vite hvor man skal gjøre av alle de små ;)
  Du får arrangere mini-planteloppemarked!
  Lykke til, og kos deg med våren :D

  SvarSlett
 12. Koselig med småspirer!Jeg har sådd atlasblomst i år og mine er så lange og rare, jeg hadde i grunn tenkt og kaste de, men da er det altså håp?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er sånn de vokser. Det kommer nye skudd i bladfestene, gjør ikke noe om planten legger seg ned. Så vent med å kaste :-)

   Slett
 13. Jeg blir riktig glad for å se på de grønne boksene dine. Jeg kjøpte en frøpose med blodbeger i blomsterbutikken. Først måtte jeg ha lupe for å finne ut at det var fem frø der, og nå har de fått over en måned uten å ha spiret. Men det finnes kanskje håp. Til hega få jeg dra igang litt mer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, du kan få noen frøplanter av meg - jeg kontakter deg på bloggen din!

   Slett
 14. Jeg oppdaget i fjor sommer at jeg bor rett over gaten fra din balkong, to etasjer opp, fordi jeg kjente igjen bildene fra det jeg så ut fra balkongen min :-) Jeg sitter altså med solbalkongen, men med akkurat like lite plass. Har vel på samme måte som du plantet mer enn to kvadrat er i stand til å kunne håndtere, men det er altså helt umulig å begrense seg. Sliter forøvrig litt med blodbeger, men nå har den faktisk spiret oppdaget jeg i dag. Det er vel håp i hengende snøre, muligens. Kanskje vi kan ha et lite planteloppemarked i gata...

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, så stas med hilsen fra naboen! :-) Så at du hadde "sesongåpning" for litt siden.

   Så bra at frøene dine spirer, da går det vel greit. Jeg gir bort overskuddet av Blodbeger hvis du vil ha, men spirer det hos deg regner jeg med at du har senket skuldrene noen hakk. Se evt neste innlegg.

   Slett