onsdag 10. oktober 2012

Siste sesongrest

Det går mot kaldere tider også her i skyggen. Etter jobb er det faktisk såpass lite dagslys igjen at kameraet og jeg ikke lenger er helt bestevenner.


Blodbegeren blomstrer i vei, og Dronning Ingrid likeså. Også Million Bells (bildet over) har masse blomster ennå.


Grønnrennen i blikkboksene på veggen har vokst seg større i løpet av sommeren, men veldig store er de nok ikke blitt. Litt pynter de opp uansett, og blikkboksprosjektet gjentas nok i 2013.


Nå er det meldt frost til helgen, og det liker neppe en dronning av Ingrids kaliber særlig godt. Jeg drøyer og jeg drøyer, kanskje det ikke blir helt frost, og at hun orker et par uker til? Det er jo mer blomstring på gang! Egentlig bør hun vel tas inn nå, men har en ekstra plante inne om det går riktig ille på balkongen.

Kvier meg litt med å ta plantene inn, det følger sikkert med både hvitfly og andre ulumskheter.

10 kommentarer:

 1. Dronning Ingrid var flott! Delikat rosa skjær i blomstene - nydelig.
  Artig med planter i blikkbokser.

  SvarSlett
 2. Jeg er blitt oppmerksom på Million Bells fra flere blogger i det siste. Så den må prøves.
  Dessuten er det veldig flått med blått.

  SvarSlett
 3. Hei Bille.
  Fint å se at det fortsatt blomstrer på balkongen din! Jeg holder til på Frogner. Der har vi hatt to frostnetter på rad allerede, så de plantene som skal i kofferten med meg til Spania har jeg tatt innomhus. Jeg pleier å dusje dem med litt grønnsåpevann når jeg tar dem inn. De første ukene sørger jeg for at de dusjes med jevne mellomrom. Da unngår jeg meldugg og andre uhumskheter- og det virker som om plantene klarer seg bedre inne.
  Ønsker deg en fortsatt riktig fin dag.
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt tips med dusjing av de som skal inn! Jeg har ennå ikke gjort noe med saken, men det bør vel skje noe snart. Jeg må nok flytte sånn at jeg kan få et ekstra rom for planteoppbevaring :D

   Slett
 4. Tenk at det fortsatt blomstrer på balkongen i oktober. verandasesongen er snart over her også.

  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 5. Tusen takk for hilsen hos meg! Det er sant som Randine skriver, egentlig er det jo flott med blomstring i oktober! Blikkboksprosjektet ble kult, det! Det er snart bare mulig å fotografere på fridagene, men det betyr at det ikke er lenge før det går mot lysere tider igjen :-)

  SvarSlett
 6. Oktoberblomstringen din er helt flott. Du kan jo gi henne et fleecepledd til natten, dronningen? For dagene er jo frostfrie lenge ennå. Håper jeg, da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Pledd til dronningen var en artig idé. Kan jo servere henne en kopp te også, så har hun enda mer å varme seg på :D

   Slett
 7. Synes du har en flott blomstring, selv om høsten har tatt tak rundt oss.

  Ønsker deg en kjempe fin helg! Klem

  SvarSlett
 8. Takk for hyggelige kommentarer! Gjett hva - det ser akkurat maken ut på balkongen 20. oktober, så den korte nesten-nattefrost-perioden gjorde ingen skade. Det er jo mye som er helt ferdig her på balkongen også, så jeg burde vel rydde vekk litt mer enn jeg har gjort.

  Kos dere med helg!

  SvarSlett