lørdag 30. april 2011

Hurra for Hagetidend!

Ett av mange balkongrelevante oppslag i mai-utgaven...
Da jeg returnerte fra påskeferie lå siste utgave av Hagetidend i postkassen, og nokså giret etter å ha tilbragt en uke gravende, sående, lukende og inspiserende i feriehagen, måtte jeg selvsagt gløtte litt i bladet selv om jeg ikke hadde tid til å lese så mye der og da. Og gjett om jeg måtte måpe litt - og gløtte enda mer?

Store deler av denne utgaven handler nemlig om små hager, og dermed er uvanlig mye av stoffet aktuelt også for balkonger og terrasser. Forslag til sommerblomster for den som har liten plass, og ideer til flotte balkongkasseplantinger. Mer stoff og ideer om krukker, terrasse og minihage. Om stauder i potter og kasser. Artikkelen om nye hagemøbler har heller ikke glemt balkongen. Til og med en artikkel om kjøkkenhage i potter og kar er med! Det er ok å sitte på skyggebalkongen og lese om flotte prakthager - litt næring til drømmer trenger man jo, men det er så klart enda kjekkere når flere artikler er relevante for min lille uteplass.

I et tidligere innlegg kritiserte jeg vel Hagetidend en smule sammenlignet med hvor mye balkongstoff det er i svenske hageblader, men mainummeret har altså rettet opp dette ganske bra.

Så - om du har balkong eller terrasse og er av dem som kjøper Hagetidend i løssalg bare en gang i blant, er jeg sikker på at du finner mye interessant i utgaven for mai.

Mer om Hagetidend finner du her.

7 kommentarer:

 1. Takk for tips da iler jeg på Narvesen.

  SvarSlett
 2. Så bra!
  Det er alltid morro å finne noe som er akktuelt for en selv,og jeg tror nok at vi som har hage også kan ha nytte av dette.
  Jeg iler til og kjøper bladet...takk for tipset:)

  SvarSlett
 3. Hei Bille, eg tenkte på deg då eg såg innhaldet i siste hagetidend, dette måtte vere stoff for deg, og så er det jo aktuelt for alle oss andre og. Eg er veldig begeistra for alle slags hageblad, men no har eg det så travelt med alle plantene at eg ser at eg har mykje godt lesestoff til hausten. Lite får eg tid til blogging, endå mindre til å lese andre sine og å skrive kommentarar. Men eg las det forrige innlegget ditt om system i systemet. Eg likar og å lage system og med 329 frøpakkar og over 2000 prikla planter så trengs det litt orden i sakene. Eg har veldig lyst til å lage ein database, eller kjøpe ein som kan vere brukande. Eg brukar exel og det er i grunnen eit fantastisk redskap, men eg saknar lett meir mogelegheiter for å skrive inn meir kommentarar og legge inn bilete. God helg!

  SvarSlett
 4. Jepp, jag såg det. Jag tycker faktiskt hagetidend bara blir bättre med åren. Själv är jag medlem så den kommer i kassa med jämna mellanrum, abonnerar också på HTA, men nu tycker jag faktisk Hagetidend börjar bli lika bra och funderar på att avsluta det andra bladet. Små hagar bjuder på samma utfordringar som balkonger ibland. Fint med en massa inspiration och lässtoff. Kanske du kan skriva lite (klaga på) om NRK's sändningar av hageprogram också.kl 22/22.30 hade varit en bättre tidspunkt... Kanske det hjälper? Ha det fint :)

  SvarSlett
 5. Kjekt med inspirasjon nå på vårparten.
  Masse planer og ideer å få.
  Skal jammen kjøpe det bladet jeg også.
  Kos deg denne fine tiden vi er inne i nå :o)

  SvarSlett
 6. Jeg tenkte faktisk på deg når jeg leste Hagetidend denne gangen. Husket blogginlegget du hadde hvor du nevnte at det var så lite balkongstoff i norske hageblader. Kanskje noen i redaksjonen hadde lest den og tenkte de ville gjøre noe med akkurat det? :-) Ha en riktig fin vårdag!

  SvarSlett
 7. Så hyggelig at flere har tenkt på meg og min balkong ;-) Tror jo ikke at mitt tidligere innlegg har hatt noen betydning, regner med at tema for bladet var satt lenge før det. Det med sendingstidspunkt for tv-programmer må jeg overlate til andre, siden jeg har valgt en nesten tv-fri tilværelse.

  SvarSlett