fredag 30. mars 2018

Årets første besøk i feriehagen

Lenge siden sist! Og enda lenger siden det var sommer her i feriehagen. Det er både spennende og litt trist å inspisere de frosne bedene med både visne planterester og noen friske skudd.

Oppholdet begynte med en dag med snø. Her i Rogaland er det jo knapt hvit jul, så hvite dager med frost og snø er ikke direkte vanlig i mars. Snøen forsvant, men det er fortsatt frostnetter.


I diverse plantekar som har ligget ute siden i fjor, er høstløvet preservert i en isblokk. Og telen sitter fortsatt i bakken. Jeg hadde planer om å rydde i minst ett bed, men - det kjennes litt feil å grave opp frosne planter.


At våren er sen betyr at jeg får se klosterklokkene i full utfoldelse.


De ser litt ut som Alien-egg, der de ligger i jordskorpen og delvis åpner seg. Kuleprimulaene er kommet lenger enn jeg trodde, de er tydeligvis noen tøffinger som ikke lar seg skremme av noen minusgrader.


Overraskende mye bladverk på gang. Jeg hadde tenkt å dele kuleprimulaene i år, men litt usikker på om jeg nå heller bør gjøre det etter blomstringen.


Det vokser mange snøklokker i feriehagen. De er på sitt fineste nå, normalen er at de er avblomstret til påske.


Mens georgineknollene forhåpentligvis har det greit i kjelleren, strutter påskeliljene i bedet. Disse skuddene har vokst hanske bra de siste dagene, men jeg får nok ikke se noen blomstring i år.


I georginebedet satte jeg ned noen såpotter i høst. Tanken var at frøplantene ville greie vinteren bedre nede i jorden enn oppå. Det er altfor tidlig å si noe om resultatet...


Den største rosen har vært min dårlige samvittighet de siste årene. Jeg glemte å beskjære den i fjor vår, og jeg klippet heller ikke bort ferdige blomster. Så den har satt endel nyper, som nå er tørket helt inn. Jeg skal nok stusse denne litt ekstra til våren, men det er ennå litt tidlig.


Ved komposten ligger en krukke oppned, sprukket av kulde og is. Kanskje jeg kan bruke den opp ned til noe fint? Ha!


Selv om solen skinner, er det rimelig kaldt ute. Etter en time i hagen er det godt å komme seg innendørs. Kjøpte påskeliljer, godterier, fyr i vedovnen og en god bok blir jo heller ikke feil.

God påske!

5 kommentarer:

 1. Det er mange år siden det har vært så kald påske på sørvestlandet.

  Ha en fortsatt fin påske i feriehagen!

  SvarSlett
 2. Herlig, herlig! Gleder meg så til at det ser ut slik her også. Kanskje i slutten av april?

  SvarSlett
 3. Ser jo ut som det skjer litt i hagen din, og kanskje får den litt fart nå. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. Håper på lavtrykk og litt høyere temperaturer, kjekt om jeg ihvertfall kan spa opp ett bed.

  SvarSlett
 5. She's a very beautiful young lady, but of course you needn't be told that. Sounds like great fun and I hope everyone have an evening to remember!

  ผ่านเว็บ B2BET**

  SvarSlett