søndag 23. april 2017

Flott dagsseminar med blomstervenner

Denne helgen står for mange i hagegledens tegn. Ikke bare pågår Hagemessen i Lillestrøm, men Blomstervenners Klubb arrangerte i går, lørdag, et tettpakket heldagsseminar på Linderud Gård i Oslo. Og der var altså jeg sammen med 73 andre hageentusiaster.

Det ble en hyggelig dag med varierte foredrag med kunnskapsrike foredragsholdere hentet fra Skottland og Sverige.


Ian Christie driver egen planteskole i Kirriemuir i Skottland, og har tidligere vært leder av det kjente Scottish Rock Garden Club (SRGC). Hans foredrag het «Meconompsis og kanskje noen følgesvenner», og han delte fra sin store viten om planteslekten Meconopsis, men snakket også om Lilium m.m.

Henrik Sjôman, intendant ved Gøteborg Botaniske Hage, hvor han har ansvar for 6000 trær, fulgte opp med «Når trær skal løfte hagen». Han fokuserte på trærnes betydning og vekstvilkår i naturen men også i parkanlegg og bymiljø, foruten mange forslag om trær og busker som egner seg i en hage.

Ulf Nordfjell, Stockholm-basert landskapsarkitekt, hagefilosof og forfatter, avsluttet med «Trädgård - Nu!». Vi fikk se bilder fra og høre om filosofien og ideen bak flere hagedesignprosjekter, inkludert utstillingshagen ved Chelsea Flower Show, som vant gull, og også Ulfs private hage.

Det ble en dag med mange flotte inntrykk og ideer, og mellom foredragene var det også tid til å hageprate med andre blomstervenner. Lunsj ble spist i hagestuen med fyr på peisen, og selv om det var en relativt kjølig start på dagen, ble det behagelig vårsol etter hvert.

Hvis du holder til i Osloregionen og akkurat nå tenker at du kanskje gikk glipp av noe, bør du følge Blomstervenners Klubb på blogg og Facebook. Det arrangeres ca 8 foredrag hvert år, og i tillegg kommer flere hagebesøk og gjerne en tur over 1-2 dager med spennende hagerelatert program. Jeg har ikke omtalt årets seminar tidligere, fordi det ble fullbooket i rekordfart. Det er ikke utenkelig at det blir arrangert et tilsvarende seminar igjen, kanskje i 2018.


Det finnes mange flotte, gamle trær på Linderud Gård. Akkurat dette treet er jeg glad for at jeg fikk se før løvsprett :)

Linderud Gård er en historisk bygning omkranset av en nydelig barokkhage. Stedet driftes av Museene i Akershus og arrangerer jevnlig omvisninger og konserter. Jeg gleder meg allerede til å ta turen opp dit igjen til sommeren, for å se hva noen måneders sol og varme kan trylle fram av blomster og grønt. Les mer om stedet her.

PS: Som styremedlem i Blomstervenners Klubb er det vanskelig å være 100% objektiv ;)

6 kommentarer:

 1. Det hørtes interessant ut, kanskje vi kunne hatt et seminar om trær i Haugesund hagelag, kan ikke huske at vi har hatt det. Ha en fin dag (i snøen) hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja trær er jo nesten et must i hagen, men blomstene får lett oppmerksomheten. Vi snakkes!

   Slett
 2. Det hørtes interessant ut, har pleid å få nyhetsbrev derfra, men dette må ha gått oss hus forbi :-)
  Må følge litt bedre med.
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Følg oss på bloggen eller Facebook, så går du ikke glipp av info. Medlemmene får tilsendt 4 utgaver av bladet vårt pr år, men aktivitetene blir jo vanligvis lagt ut på nettet også.

   Slett
 3. Dette skulle jeg gjerne vært på. Da det ble annonsert hadde jeg allerede lovet å hjelpe til med hagEgal sin stand på Hagemessa. Det er jo inntektene herfra som er det økonomiske grunnlag for driften av forumet. Yngre og sprekere hadde jeg nok meldt meg på på lørdag, men fant klokelig ut at jeg fikk avstå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nesten umulig å få med seg alt. Og så dukker det nesten alltid opp en ny mulighet :) God helg!

   Slett