lørdag 7. juni 2014

Fantastiske Ulla Silkens

Jeg ivrer egentlig etter å rapportere fra Skyggebalkongen, men på vei hjem gjennom botanisk hage i går, møtte jeg på et flott eksemplar av Marisko-hybriden, Cypripedium reginae x flavum 'Ulla Silkens'. Og da må man jo bare dele, særlig hvis du har tenkt deg innom denne hagen nå snart.


Prakteksemplaret befinner seg øverst i fjellhagen, der hvor det finnes mange sorter Treblad, like bak kaktusene, ved Magnoliatrærne. Jeg husker ikke at den stod der i fjor, men jeg kan selvsagt ha vært der like før eller etter blomstring.


Jeg ønsker meg en sånn i feriehagen. Noen som vet om den står på menyen hos rådyr eller brunsnegler? Har lest at den vokser raskt, så om femti år kunne jeg kanskje hatt en tue som denne :)


En spennende og vakker plante som kan beundres både på avstand og tett på. Har du erfaring med 'Ulla Silkens'?

Nyt junihelgen!

8 kommentarer:

 1. Den er jo bare utrolig vakker!

  SvarSlett
 2. Så stilig! Helt ukjent for meg:)

  SvarSlett
 3. Ja, jeg har den selv, og har bilde av den på bloggen min i dag, dog ikke et sånt eksemplar som du viser der :-) Jeg er ikke plaget med snegler eller rådyr, men den er lett å få til. Min står i skygge på nordsiden av huset i vanlig jord.

  SvarSlett
 4. Denne var utrolig flott! Heldig du som kan gå å rusle i botanisk hage.

  Ønsker deg en fortsatt fin pinse. Klem

  SvarSlett
 5. Vakker 'Ulla S.' Må ta meg en tur snart nå. Bare vært der en gang dette året og det var ganske tidlig.

  SvarSlett
 6. Fantastisk flott, takk for at du delte opplevinga med oss andre. God Pinsehelg! Det bugnar nok i feriehagen og no.

  SvarSlett
 7. Da har jeg bestemt meg (igjen), denne skal jeg ha i feriehagen! Takk for kommentarer, prøver å titte innom hos dere også etter hvert.

  SvarSlett