lørdag 29. mars 2014

Vårløsning på kontoret

Ja, jeg er en kontorhager. Når skyggebalkongen blir for skyggefull, og feriehagen for langt unna, er det solrike kontorvinduet mitt godt å ha. En liten reservehage som jeg kan studere nesten hver eneste arbeidsdag.

Og nå er kontorvindusesongen definitivt i gang!


Jeg har tatt med mange Petunia frøplanter hjemmefra. Det ble så bra spiring, at det blir nok til to balkongkasser på jobben. De på bildet er ca en tredjedel av beholdningen. Jeg er spent på blomsterfarger siden dette er frø fra en hybrid som trivdes på Skyggebalkongen i fjor. Frø fra hybrider blir vanligvis ikke som morplanten, og når jeg planter to kasser fulle på jobb, har jeg ypperlig anledning til å følge utviklingen og kanskje lære litt om hvilke fargeavvik som dukker opp.


Jeg har flere kontorgeorginer (Dahlia contorus) som jeg har skrevet om tidligere (se knappen "Kontoret" øverst på bloggen). Det har vært noen utskiftninger da den gamle gule ble gitt bort. Knollene ble satt tidlig i år, første uke i mars, men trengte bare en uke på å sette skudd. De to bakerste er rosavarianter fra gamle kjøpefrø som ble sådd for et par år siden. De to i front er fra fjorårets store Dahliaprosjekt her på bloggen. Jeg overvintrer alltid krukkegeorginer i den jorden de har stått i, og da jeg gravde opp de to fra prosjektet, var det nesten ingen knoller der, til tross for at begge blomstret i fjor. Jeg ble derfor overrasket over at Dahlia 'MarJe' kom med to skudd etter bare en uke! Dahlia 'ElseT' har derimot ikke tittet opp ennå, men hun får et par uker til. Kontorgeorginene pleier å blomstre allerede i slutten av mai, kanskje det blir ennå tidligere i år siden jeg tjustartet litt med drivingen...


Sist men ikke minst - det vokser også Blodbeger (Rhodochiton atrosanguineus) på kontoret. Den har nå overvintret for andre gang, og jeg har omsider pottet den om i ny jord. Da den ble klippet ned satte jeg stiklinger, og de ser ut til å greie seg bra. Og det er bra, for planten som ble pottet om har ikke kommet med et eneste nytt skudd. Jeg begynner nesten å lure på om jeg har kastet den ene planten det var liv i, og pottet opp en av de døde...

Tiden vil vise - det er mye å se fram til på kontoret :)

God helg til deg!

13 kommentarer:

 1. Blomstrende kontorvindu skaper trivsel på jobben. Fine greier Bille.

  SvarSlett
 2. Spennende med kontorhage med flere ulike sorter, beriker sikkert kontordagen din.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Så koselig med masse planter på kontoret! Det blir spennende med petuniaene, kanskje du får noen overraskelser.
  Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. En overraskelse har allerede dukket opp, men det var ikke av det hyggelige slaget...

   Slett
 4. Fantastisk med kontorhage! Og så flotte spirer! Gleder meg til å følge kontorhagens utvikling :) Ha en fin helg videre!

  SvarSlett
 5. Så flott med kontor-hage!...viktig med grønt også på kontoret:)
  Flott nye planter:)
  Hyggelig du likte innlegget med rotingsmiddel:)
  Fin ny uke til deg:)

  SvarSlett
 6. Herlig med planter der man jobber :-)
  Blir spennende med dahlia contorus'ene ;-D Hvor tidlig de blomstrer og om det blir noen nye varianter. Fine blodbeger stiklinger også.
  Takk for visitten i galleriet - satte pris på det :-)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det vokser litt hver eneste dag - kjekt å følge med på innimellom :) Kjekt å hilse på!

   Slett
 7. Hage kan man vel ha over alt ;) Like stor lykke uansett.

  SvarSlett
 8. Imponert over kontorhagen din Bille! Jeg vurderer det samme. På kontoret mitt er det rene drivhuseffekten...(til min fortvilelse, men kanskje til plantenes glede). Blodbegeren ser da fornøyd ut. Den jeg fikk av deg har stått til overvintring, men ser skikkelig stusselig ut. Kanskje jeg skal være litt tålmodig...eller ta den med på jobben?? Lykke til med Petunia og Dahlia. Du vet å personifisere plantene dine såpass at man bare er nødt å følge livene deres fra år til år:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Slutt på vurdering - just do it! :) Mulig jeg har et par blodbeger til overs, skal gi lyd :) Må prikle først - litt etter skjema...
   Personifisere, bare vant tiljeg presenterer slektstavlene her i bloggen :)

   Slett
 9. For en god ide med kontorhage! Der har man jo virkelig anledning til å følge med på veksten. Og for en frodig vekst! Har du husket å toppe Blogbeger da? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Topping skal bli ;) Kontorhage anbefales!

   Slett