onsdag 12. mars 2014

Jubileum som forsvant

Da jeg hadde mini-mini-frø-giveaway i januar trodde jeg at det kunne markere bloggens 3-årsjubileum. Men så viste det seg at jeg var altfor tidlig ute siden første innlegg ikke traff internettet før 24. februar 2011. Og nå har jeg altså glemt hele greia! Vi er jo snart halvveis i mars! :)

Så istedet for bobler i glasset og høy sigarføring (usj!), blir det en kort kommentar om den rare statistikken. Jeg regner med at de fleste bloggere følger litt med på statistikk, ihvertfall i starten, og etter hvert kanskje litt mer sporadisk. For en balkong- eller hageblogg er det ikke nødvendigvis så viktg å  få flest treff i hele verden, vi skriver jo vel så mye for å pleie egen interesse.


Det har likevel vært litt interessant å se hvordan enkelte gamle blogginnlegg ser ut til å ha et langt liv, gjerne de som er sesongrelaterte. Innlegget mitt om lettstelte balkongplanter fra 2011 topper fortsatt listen over sidevisning pr uke hver vår - årets klatring har bare såvidt startet.

Denne vinterens store gåte er imidlertid hvorfor innlegget "Høst i feriehagen" fra sist oktober i hele vinter har knust alle andre blogginnlegg - og fortsatt gjør det. 602 treff siste uke for et halvt år gammlet innlegg "makes no sense". Jeg har heller ikke funnet at noe nettsted har lenket til nettopp dette innlegget, det kunne jo ha forklart trafikken. Jeg finner ingen annen forklaring enn at det må være dataprogram (web crawlers, spam kommentar skript etc) som skrur opp besøkstallet, og ikke reelle lesere. Men hvorfor i all verden har de programmene lagt sin elsk på nettopp dette ene innlegget?

Nei, statistikk er ikke viktig og sikkert ikke verdt grublingen. Gleden ved å blogge og å dele er langt viktigere. Og jeg er fortsatt glad :)

7 kommentarer:

 1. Gratulere med 3 års dag for bloggen, tror nok jeg har fulgt deg fra starten.
  Lykke til videre!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med jubileet :) Statistikk er no litt morro å følge med på uten at det betyr all verden. Jeg har bare holdt på med blogging i snart 3 mnd tid og det er artig når bloggen passerer de første 1000, 2000, 5000 osv visninger. Blir litt barnslig glad av slikt og selv om tanken bak bloggen først og fremst en hagedagbok for oss selv. Etter snart 3 mnd betyr bloggen litt mere,,,,for det er så utrolig mange hyggelige mennesker i bloggverdenen med felles interesse. Det er både hyggelig og veldig inspirerende!
  Jeg gleder meg til å følge bloggen din videre,,,spennende å se hvordan Skyggebalkongen ser ut på vår og sommerstid :)
  Lykke til videre :)

  Fin kveld ønskes fra Tone

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye:) Jeg oppdaget ikke bloggland før i 2013, så jeg synes tre år er kjempelenge!
  Bloggen din er veldig koselig å følge. Du skriver med humor og har interessante innlegg :)
  Statistikk kan man nok klø seg litt i hodet av innimellom. Det spørs om du ikke er inne på noe der med robotbesøk... Jeg hadde en lang periode med 'motorsag på besøk' som en uslåelig favoritt. Hvilken hagegal er det som legger sin elsk på motorsag i hagen tro? Haha :D
  Lykke til videre med bloggen din. Jeg henger trofast med :)

  SvarSlett
 4. Gratulerer med treårsdagen for en koselig blogg som jeg må innom med jevne mellomrom..herlig befriende å ha blogg for egen del...snodig det med plutselig mange treff på et innlegg. Jeg har også plutselig 600 treff på et.. Forstår ingenting jeg... Boblerviiglassetsammen fra Solbakkjen..

  SvarSlett
 5. Takk og hurra! :) Det er vel ikke alt man skal forstå - ei heller robotbesøk.

  SvarSlett
 6. Grattis med bloggbursdag. Du ligger to måneder foran meg i bloggløypa.
  Disse spam og ghost´s er nok svaret på enkelte skyhøye tall. Har vært plaget med så mye søppel at jeg har lagt inn tallbekreftelse på kommentarene mine. Det har hjulpet.
  God søndag.

  SvarSlett