torsdag 22. august 2013

Propelltilstander på balkongen!

Jeg sier bare Oi! Det er observert knopper i Dahliaprosjektet!

Jeg hadde faktisk ikke regnet med det, siden det jo er lite sol her, og Georginer (Dahlia) er glade i både sol og varme. Men altså, etter siste ferie er det observert flere knopper på en av plantene! Til og med på en gren som vokser innover mot mørket, og så litt opp igjen - men likefullt får minst lys av alle i prosjektet.


Jeg oppdaget faktisk ikke knoppene da jeg løp ut for å vanne etter retur fra feriehagen. Grønne knopper mot grønt bladverk oppdager man ikke sånn i forbifarten. Men som du ser på bildet er den største knoppen rimelig stor! Det er flere mindre knopper der også, men alle på samme plante.


Det er ikke så lett å si hvilken plante som har knopper. Det kan være D. 'Randine', men også D. 'Marit Helene'. De to er litt viklet sammen, og jeg våger ikke å skille dem i tilfelle knopper faller av eller grener brekker. På grunn av at plantene ble toppet vokser de horisontalt ut fra stammen, det ser mest ut som risikosport. Slyng-georginer?


Også D. 'Bille' har noe på gang, jeg er nokså sikker på at det kan bli knopp her også!

Hopp og sprett - jeg ble litt propell nå, tenk om det blir blomstring likevel!

6 kommentarer:

 1. Gratulerer med slyng-skygge-dahlia!

  SvarSlett
 2. Skjønner godt at du blir litt propell når du oppdager knopper på dahliaene. Håper at de rekker å slå ut, tror nok det. Spennende dette!

  SvarSlett
 3. Ventar i spenning på framhald.

  SvarSlett
 4. Spennende å få nytt i Dahliaprosjektet, håper du får fine blomster på dem.

  Ha en fin fredag!

  SvarSlett
 5. Hei! Kan du ta med propellen over mine skyggedahliaer på Enerhagen. Jeg gikk løs med nytt mot i samme skyggebed i år....Resultat: Av 10 knoller er det sålangt 1 som blomstrer... Kanskje et mer solfylt sted neste år..?? Artig å høre at dine vokser ufortrødent videre:) For øvrig kan jeg berette at blodbegerplanten og petuniaen jeg fikk av deg blomstrer med overbegeistring. Godt plaster på Dahlia-såret. Tusen takk! Tok dem til og med med meg til bybalkongen for å fortsatt kunne nyte dem (ikke Dahliaen altså..) Ser dine Petuniaer har gode tider på skyggebalkongen.

  SvarSlett