tirsdag 26. mars 2013

Travle dager i Påskeland

Tidlig påske betyr at det er for tidlig for det meste i feriehagen. Telen har ennå ikke sluppet taket, så graving er uaktuelt. Det er første gang jeg opplever at frosten har presset merkepinnene opp av jorden. Noen snøklokker blomstrer forsiktig, mens påskeliljene såvidt har tittet opp et par cm. Kuldegrader sørger for at gnisten av vår ikke slipper helt til.

Årets påske står imidlertid i kaosoppryddingens tegn. Snekkere har skiftet kledning på 3 vegger, og det er hittil ryddet og kjørt bort 5 hengerlass til miljøstasjonen. Og det er mer å ta av. Solskinn, kalde dager og hard bakke er ypperlig til sånne anledninger.


Egentlig er det ganske herlig å være i feriehagen uten å skulle gjøre så mye hagerier. Å beskjære en busk er fort gjort, frø sås innimellom og selv om det blir en del sorter er det en hyggelig påskeakativitet så lenge jeg ikke venter med for mange frøposer til nestsiste dag. Knoller til driving og alt det der hører også med. De små liljeløkene fra liljeskjell har ikke våknet helt ennå, men noen er ihvertfall i live.

Ellers er det rydding i kjelleren, organisering av nytt plantebord (en gammel høvlebenk med voksduk over må vel bli bra!), ryddig av potter, speiding etter skudd i bedene (optimist), god kaffe og hjemmebakt brød.

Og selvsagt gule tulipaner.

Ønsker deg en god påske, våren kommer snart!

9 kommentarer:

 1. Det høres ut som en deilig påskeferie. Fortsatt god påske.

  SvarSlett
 2. Ja, nå må våren komme snart. Er maks utålmodig etter å starte i hagen. Håper du får en fin påske!

  SvarSlett
 3. Hei!
  Ønsker deg en kjempe fin påske i feriehagen. Her er det også kaldt og altfor tidlig til både vårtegn og andre sysler.
  Vi får nyte sola i stedet! Klem

  SvarSlett
 4. Kos deg med opprydding og innehaging i feriehagen! En gammel høvelbenk er kjekk å ha, til så mangt.
  Ønsker deg en riktig god påske!

  SvarSlett
 5. Det er ikke ofte vii har tele i jorden i slutten av mars, så det må bli andre sysler i hagen.

  God påske til deg!

  SvarSlett
 6. Såååå herlig med alle dine vårsysler! God Påske!

  SvarSlett
 7. God påske! Det er stor forskjell på nå og denne tida i fjor! Det er snø i hagen min ennå, men vi har da gåsunger på trærne i alle fall! Det må bli en eksplosjonsvår i år, tror jeg :-)

  SvarSlett
 8. Herlig å lese om dine vårsysler Bille! :-D
  Jeg er heller ikke så aktiv i hagen som jeg pleier. Jeg har hugget en del trær i skogen og laget skogsvei av sagmuggen. Ellers fikk jeg en kasse med løk og knoller fra Nederland i dag, så nå har jeg pottet om i flere timer. Herlig å føle vår mellom fingrene, selv om det foreløpig stort sett er i drivhuset :-)
  Ha en fortsatt fin påskehelg!
  Stein

  SvarSlett
 9. Takk, alle! Plutselig var påsken over, men så er det jo nå sesongen såvidt har startet. Så mye å glede seg til!

  SvarSlett