lørdag 5. januar 2013

Nytt år - godt må vite!

Starter bloggåret med ønske om et godt hage- og balkongår for alle!

En trapp å klatre i, og litt grønn eføy som ønsker velkommen til nye utfordringer og gleder!


Men bortsett fra ønsket om gode tilstander, må jeg innrømme at de grønne ambisjonene fortsatt har vinterfri. Jeg drømmer ikke engang om hvor fint det skal bli i feriehagen, når jeg sover.

Noen forventninger har jeg da til det nye året, og de kommer sikkert til å melde seg tydeligere også nattestid.

* Skal som i fjor så massevis med frø! Handlet i to runder på nettet i 2012, og tror ikke jeg trenger å handle noe mer - såliste kommer. Det blir nok ikke så mye frøsådd her i byen, men litt så klart! I feriehagen blir det kanskje mer sommerblomster enn tidligere. Har en god del unge stauder i diverse nye bed, og skal gi meg en sesong for å se hvordan de greier seg før jeg fyller ut alle de små tomrommene. Stauder breier seg jo mer etter et par år, i alle fall om de trives og ikke spises opp av hagens gjester.

* Georgine-prosjektet starter for fullt i feriehagen. Høstet frø i høst, som skal sås i påsken. Tror spireevnen er nokså dårlig fordi frøene var veldig våte da de ble høstet, men noe må det vel kunne bli.

* Gullbuskene i feriehagen er endelig skåret ned. Røttene må også ryddes vekk, og et stort, nytt sydvendt bed skal lages. Pga mye løk i bakken som jeg ønsker å fjerne herfra, venter jeg nok til 2014 med endelig beplanting, men kan jo fylle på med sommerblomster i år.

* Er så spent på om det lille epletreet i feriehagen har overlevd vinter og rådyrgnafsing. Oddsene er svært dårlige, men dessto mer spennende!

* Blodbeger-frø fra Skyggeblkongen skal sås, og ja - det blir Blodbeger på balkongen i 2013 også, kanskje flere enn i 2012r. Det gikk jo så greit i fjor!

* Noen stiklinger etc overvintrer på balkongen, er spent på om de greie seg - det vet jeg kanskje i april-mai.

* Lykkekløveren som jeg tok inn fra balkongen i november er fremdeles i live. Ingen nye skudd, men friske blader. Spent på om den holder ut lenge nok til å bli satt ut på Skyggebalkongen i mai.

* Skal bruke balkongen mer aktivt i 2013 enn i fjor. Har forstått at jeg trenger litt forandringer der ute i løpet av sesongen for å sette meg ned oftere. F.eks. kan jeg bli flinkere til å handle freshe sommerblomster på torget, ikke bare ved sesongstart men huske å bytte ut noen ganger i løpet av sesongen.

* Kanskje noe spiselig i sinkbaljen?

Jeg ler sikkert av mye av dette når vi kommer til august, men - so what? :-)

Har du noen hageplaner og -forsetter for 2013?

12 kommentarer:

 1. Det er veldig greit med lister over hva som skal gjøres, og hva som ønskes. Jeg har ikke helt kommet i hagemodus enda, men jeg vet av erfaring av lysten tar som regel overhånd. Om det blir noe ut av alle listene? Tja, kanskje....

  Ønsker deg en fin helg! klem

  SvarSlett
 2. Godt nytt år, til deg og Bille. Det var då ein ryddig og fin plan du har for sesongen. Så likte eg godt avslutninga di, den tyder på at sjølv om du har planer så kan dei for forandre seg og det er noke eg har sansen for. Eg har og hausta georginefrø, dei gule villgeorginene som eg hadde bilete av i sommar. Er veldig spent på om eg kan få spiring på dei, for dei var våte.

  SvarSlett
 3. Kjekt med gode planer, og så får en se etterhvert hva som blir realisert :-)
  jeg har planer om å så veldig lite i år. Noen sommerblomster og diverse grønnsaker blir det selvfølgelig, og noen få stauder....... og så gjenstår det å se hvordan det går med den planen. det er lett å bli for ivrig når jeg begynner å se på frøsider.
  Ønsker deg et godt nytt år :-)

  SvarSlett
 4. Mange gode planer her. Planer kan alltid justerast !! Lukke til og godt nytt år.

  SvarSlett
 5. Oj, du er i full gang med planlegging av vår og sommer! Herlig! Dette blir bra :)
  Godt nytt år til deg!

  SvarSlett
 6. Godt nytt år! Flott med planer. Jeg er en sånn listelager. Har man ikke liste blir mindre gjort er min erfaring, men så skal man jo og ha tid til å la humla suse.

  SvarSlett
 7. Jeg tar igrunnen hageåret på sparket. Det dukker alltid opp noe jeg vil plante og rette på.
  Ha et fint nytt år Bille.

  SvarSlett
 8. Godt nytt år Bille!
  Gleder meg til å følge deg og planene dine videre i 2013.

  SvarSlett
 9. Godt nytt år! Er som deg, elsker å planlegge. Noe blir som planlagt... andre ting endres og noe får vente til et annet år.

  SvarSlett
 10. Et riktig godt nytt år! Skal forsøke å lære litt av systematikken din og få litt oversikt over arbeidsoppgavene. Årets store blir å få på plass et drivhus.

  SvarSlett
 11. Godtnytt år! (om noe sent :-)) Fint med liste over planter og hva en skal gjøre. Jeg kjenner noen som bruker bambus gardiner som rulles ned på kjølige kvelder med terrassevarmer. Da blir det hyggeligere å være ute på våre kalde somre!

  SvarSlett
 12. Takk for hilsner! Måtte de grønne vibbene melde seg snart! :D

  SvarSlett