tirsdag 28. juni 2011

Oldemors hage

Bare noen steinkast fra Skyggebalkongen finnes Botanisk hage - ett av mine favorittsteder i hovedstaden. Nord for hovedgården på høyden ligger hagen i hagen - nemlig Oldemors hage. Med fare for at jeg kan komme til å gjenta meg selv om noen uker; Oldemors hage er på sitt aller vakreste nå!


Allerede utenfor gjerdet ved porten mot øst dukker de frodige staudebedene opp. Bedet til venstre på bildet ligger nokså skyggefult til, og her vokser bl.a. Skyggesildre, Skogsymre, Dagliljer og Hosta (hvis jeg ikke husker helt feil). Og innenfor porten er det bare å gi seg over...


På bildet over sees bl.a. Liljer, Iris, Prydsvinerot, Dagliljer, Storkenebb og Askrot.

Oldemorshagen ble etablert for bare et par år siden, og er dermed et av de nyere tilskuddene i Botanisk hage. Åpningen falt sammen med at jeg sådde mine første stauder til feriehagen, derfor var det utrolig interessant og spennende å studere de mange staudene i denne hagen. Jeg syntes nok det var flott allerede den gang, men i år forstår jeg jo for alvor at en hage trenger noen år på å etablere seg. Synet som møter en er hundre ganger mer overveldende enn i fjor og året før! Og jeg tøyser jo ikke med sånn! :-)


Det finnes mange benker i hagen, og blir du overrasket av en regnskur kan du søke ly i paviljongen. Det er dessuten flott utsikt fra denne høyden.


Plantene har delvis blitt omorganisert siden starten, og de er naturligvis blitt mye større og frodigere. Peonene er fantastisk flotte nå, og som nevnt i et tidligere innlegg er jeg ikke peonfrelst ennå, men jeg merker at jeg er i faresonen. Jeg ser jo hvor fantastisk det er med MANGE peoner, og ikke bare én. Ja, mye vil naturligvis ha mer...


De trivelige stiene rundt omkring, gjør at uansett hvor du snur deg oppdager du nye fargekombinasjoner. Når det er så mye som blomstrer samtidig og plantegruppene er blitt nokså store, blir opplevelsen av at bildet endrer seg etter som man flytter seg ekstra intens. Hagen er ikke stor, men du verden så mye flott den byr på!

Jeg er jo bare utrolig heldig som kan rusle gjennom denne oasen på vei til og fra jobb nesten hver dag, om jeg vil. Og det vil jeg jo!

Er du i Oslo, ta turen innom!  Les mer om Oldemors hage her!

(PS: Bildene blir litt større om du klikker på dem)

9 kommentarer:

 1. Tror jeg ville følt meg hjemme her, ja.
  Neste gang jeg er i Oslo står botanisk hage for tur.

  SvarSlett
 2. Flottare veg til arbeid kan du vel knapt få.

  SvarSlett
 3. Nydelig hage, nå vet jeg hvor jeg skal legge veien neste gang jeg er i Oslo.
  Takk for fototips i forrige innlegg. Nå har jeg ikke speilrefleks, men det er jo flere innstillinger på kameraet mitt enn jeg kan bruke. Når jeg tar blomsterbilder bruker jeg som regel makro. Må innrømme at jeg ikke har satt meg inn i bruksanvisningen. Kanskje en fin feriesyssel?

  SvarSlett
 4. Nydelig hage - tenk å rusle gjennom den til og fra jobb hver dag!!

  SvarSlett
 5. Ser utrolig fint ut og jeg skulle gjerne hatt det som vei til jobb! Kan tenke meg du opplever noe nytt hver gang du går der. Den lysrosa blomsten du ville vite navnet på i siste innlegget mitt er Stjernetopp, "Deutzia x hybrida "Mont Rose Dafo". Hege

  SvarSlett
 6. Så flott Bille! Skulle gjerne hatt en oldemor med en sånn hage jeg ;-) Eller aller helst at min egen hage lignet bare ørlite på denne... :-D
  Ha en fortsatt riktig fin sommerdag.
  Stein fra "sommerhagen".

  SvarSlett
 7. Slike steder er også med på å gi den gode hjemmeferieføl
  elsen. Vi som bor i nærheten kan sette av en halv dag og likevel kjenne at vi har vært på tur. Takk for inspirasjonen.

  SvarSlett
 8. Hei alle - har vært på farten en ferieuke, og ligger litt etter her på bloggen. I morgen skal jeg på jobb igjen, og gleder meg til å rusle innom oldemors hage ihvertfall den ene veien :-)

  SvarSlett
 9. hageglad: takk for navn på Stjernetopp :-) Skal sjekke den nærmere på nettet.

  SvarSlett