fredag 3. juni 2011

Endelig sommer i skyggen

Det skulle bare noen ekstra varmegrader til, så ble det mye mer sommer selv her på skyggebalkongen. Ennå er det lite som blomstrer, flittiglisen har fått noen flere knopper, ellers er det kun Bacopaen som er i full fart.


Balkongbordet er fremdeles fullt av krukker og potter, lite poeng å sette seg ned der for tiden. Jeg skulle helt sikkert ha funnet plass til en kaffekopp om jeg hadde prøvd, men dagen ville det ikke sånn. I tillegg til såkarene og de oppottede røttene som kom på uventet besøk, er det nå 4 små potter etter Vårtreffet i Botanisk hage. Om et par uker skal bordet være tomt, bortsett fra kanskje en søt blomstrende sommerblomst som ennå ikke vet at den skal bli med meg hjem fra hagesenteret, for å holde kaffekoppen min med selskap.


Prydtobakkens blader er i ferd med å vokse langt utover mine forventninger, hva gjelder størrelse. Det ser nesten ut som en kjøkkenhage, men jeg satser på at litt blomstring vil justere inntrykket. Prydtobakken får hvite blomster, kanskje ikke så prangende her på balkongen, men sånn går det når jeg sår noe som egentlig bare skulle sås i feriehagen.

Rådhusvillvinen vokser bra og har begynt å klore seg fast til mursteinsveggen. Har oppdaget litt skrekk-og-gru på den - det får jeg komme tilbake til i et innlegg i løpet av helgen.

Ha en flott sommerhelg!

3 kommentarer:

 1. Kjekt at temperaturen endelig har blitt så bra at det er varmt på skyggebalkongen din.
  Kjenner igjen det med at bordet fylles opp med planter.

  Ha en fortsatt fin helg på balkongen!

  SvarSlett
 2. Som det vokser hos deg,og varmen gjør godt for både blomster og mennesker.
  Hyggelig du likte klatrestativene mine...:)
  Enig med deg : vekk med gressplen og inn med blomsterbed!Håper vi kan få se litt av bedene i sommerhagen din??
  God sommerkveld på balkongen!

  SvarSlett
 3. Nå tømmes balkongbordet, kanskje det snart fylles opp igjen, hehe. Må ihvertfall komme meg til et hagesenter igjen snart for å handle noe med litt farge på :-)

  SvarSlett