torsdag 27. august 2015

Litt kjedelig på Skyggebalkongen

Sesonger kommer og går, noen bugner over av spennende vekster, mens andre ganger - som for eksempel august 2015, er det ekstremt kjedelig her på Skyggebalkongen. Det varslede vedlikeholdsarbeidet er påbegynt andre steder i borettslaget, men her har det så langt skjedd fint lite.


Og sånn ser det altså ut når balkongen er tømt. Såpotter som ikke hadde spirt er tømt, alle årets sommerblomster er kastet, og inneplantene har fått inndratt ferien brått og brutalt. De hadde nok hatt bedre av et par måneder til i friluft, men alt er jo greiere når det ikke er noen alternativer. Da må det bli som det blir.

Lusene som hadde forsynt seg grådig av petuniaenehar sikkert blitt med inn, men kanskje de har godt av et opphold fra balkongtilværelsen. De skal i alle fall få feste som de vil mens jeg er til og fra feriehagen. For nå tenderer stemningen mot høst og litt vinter her i byen.

Rart å tenke på at denne balkongen har rommet så mye. Ble fristet til å ta med et bilde fra 2013, sånn til å varme seg på.


Neste gang du får se bilde av en tom skyggebalkong, ser den forhåpentligvis litt finere ut. Men størrelen blir nok den samme - 2 kvadrat.

Ønsker deg en frodig og god helg!

7 kommentarer:

 1. Jeg velger meg 2013-utgaven av Skyggebalkongen. Helt klart :-)

  SvarSlett
 2. Du får bruke tiden til å lage noen feiende flotte planer for neste år.

  SvarSlett
 3. Balkongen så helt annerledes ut uten blomster, men til våren kommer en helt ny sesong.

  Ha en fin fredag!

  SvarSlett
 4. Ja, de lusene blir nok med inn. Du kan prøve å skylle de bort med kaldt vann. Jeg har gjort det mange ganger med godt resultat. Jeg har til og med blitt kvitt spinn på den måten. Men det holder ikke å skylle de bare en gang. Ha en fin fredag !

  SvarSlett
 5. Det utrolig hvor mye du har fått plass til på balkongen din! Jeg må nok absolutt si meg enig med Martin.

  SvarSlett
 6. Du vet å romme mye på dine 2 kvadrat med skygge! Ja, ser det er rehab på gang hos dere. Det blir så fint så. Kanskje de følger med litt ekstra sol? Håper du har hatt deilige dager i sommerhuset ditt. Jeg er tilbake i byståket etter 5 lange uker på Enerhagen. Kjøkkenhagen har overlevd til tross for vanskjøttelse i lengre tid. Knaskende gode gulrøtter på gang nå:) Kanskje vi skulle ha sneket inn en parsell til deg neste år. Litt mer sol nede i gården der.
  God helg til deg!
  Jannicke

  SvarSlett
 7. Så kjedelig at du ikke har fått mulighet å fylle balkongen med planter i år, Bille. Spesielt nå som du har tatt et friår. Men du får trøste deg med at det blir mange muligheter når renovasjonen er unnagjort! :-D
  Ha en fortsatt fin dag.
  Stein
  Stein

  SvarSlett