fredag 7. august 2015

Skumle nyheter fra Skyggebalkongen

Ja, du ser jo bildet som viser at lusene kastet seg over Petuniaene i år igjen. Men det har jeg jo opplevd før, så det er ikke lenger så skummelt. Man må bare velge om man skal knuse og krige eller ta det med knusende ro, og siden jeg valgte det siste, har jeg lave skuldre.


Det skumle gjelder selve balkongen. Om et par uker skal det nemlig settes opp stillas, og så sal hele balkongen muligens slås vekk. Knuses. Finito. Skummelt, ikke minst fordi jeg ikke vet helt hva som skal skje, og om det blir noen ny balkong før sesongen er over. Det kan vel spøke litt for akkurat det.

Imens må balkongen tømmes for planter, og jeg er ganske glad for at det akkurat i år ikke finnes så mye der ute. Men noe er det jo, Jeg fikk ikke vite om prosjektet før i juli. Jeg får være glasd for at jeg ikke fikk en sjokkbeskjed det året jeg hadde en jungel av georginer der!

Det spørs vel om jeg vil ha lusbefengte Petunia i stuevinduet, så mye taler nok for at årets sesong på Skyggebalkongen avsluttes i august. Akk ja, jeg får nyte parken ekstra intenst istedet.

God helg!

8 kommentarer:

 1. vi har også mange lus på veldig mange planter i år.... stor utforing, spesielt når ting skai inn i huset og kjellerne for overvintring.... vi få se hvordan dette går....

  SvarSlett
 2. Hei Bille!
  Det er ganske rart at du ikke har fått vite noe. Det er jo, godt at du ikke har så mye der ute.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
 3. Ikke tull?
  Direkte uhyggelig :(

  SvarSlett
 4. Lus er også skummelt synes jeg, skjønner godt du ikke vil ha dem inne. Balkongen kan bli som ny etter opp-pussing, min ble ny etter siste utbedring av blokken.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Huff, det var da kort varsel! Lus har jeg også - vet ikke om de er på petuniaene, men har sett dem på rosene. Det er mat til marihønene og småfuglene. Det er sant som Marco sier - lus med meg inn har jeg ikke lyst på. Håper marihønene tar knekken på dem innen høsten :-)

  SvarSlett
 6. Hei alle! Stillaser er på vei opp denne uken, men jeg venter litt med å tømme balkongen helt. Ja, det kom litt brått på md dato, men prosjektet ble vel diskutert allerede for to år siden, så jeg visste at det skulle skje før eller senere. Men vet ennå iokke i detalj hva som skal skje - har ikke sjekket nærmere siden jeg uansett må tømme balkongen, og ikke kan gjøre noe fra eller til,
  Og nei, balkongen blir nok fortsatt bare 2 kvadrat, ellers hadde jeg nok fått en regning for økt verdi i forhold til naboen som ikke har balkong, etc.
  Livet går videre...

  SvarSlett
 7. Så synd at du ikke får større balkong da når de først er i gang. Men det blir nok fint når det er klart. Flotte liljer da, asiatiske, orientaliske, hva er forskjellen?

  SvarSlett