søndag 5. april 2015

Skulpturer i Botanisk hage: Moes benkMoes pil er et begrep i Botanisk hage. Den første pilen ble plantet i 1827 av overgartner Niels Green Moe, og hundre år senere ble en stikling av det opprinnelige treet plantet av Moes sønn, overgartner Elias Moe. I 2014 ble hagen pyntet med en rekke pileskulpturer.Like ved «Moes Pil», nedenfor andedammen, ble det oppført en spesiell benk i en liten hytte, dvs det er jo to av dem. Bærene i forgrunnen er Hagtorn (Crataegus x prunifolia), lokalisert nedenfor urtehagen.


Moes benk er utført i tørket pil av den britiske kunstneren Tom Hare i anledning Naturhistorisk museums 200-årsjubileum i 2014.


Å sitte her gir en annerledes opplevelse av hagen. Benken var en gave til hagen fra Botanisk hages Venner.


Gjennom hullene i siden, kan du kommunisere med de som måtte ha inntatt naboskulpturen. Hvis jeg hadde vært førti år yngre, ville jeg nok løpt fram og tilbake mellom de to og hatt en ekstra festlig stund :)

Det blir flere skulpturer utover våren, selv om vi nå har tittet innom de fleste pilefigurene.

Jeg håper du fortsatt nyter påsken der du er!

9 kommentarer:

 1. Hei! Det er utrolig fascinerende å se disse pilskulpturene. Spennende at du hat tatt et bilde innenfra.
  Fortsatt god påske til deg! Anne

  SvarSlett
 2. Flott å se bildene av pilskulpturene. Vi har sittet på den benken noen ganger. Setter pris på bildene dine fra Botanisk hage !
  Nyt dagene i feriehagen.;-)

  SvarSlett
 3. Pilskulpturene er sååå fine!
  Jeg ønsker meg 3 real size sauer i pil. Om du mt all formodning hører om noen som lager i Norge er jeg veldig intressert!

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal holde utkikk etter pilesauer :) Skal nok få knipset de som botanisk hage har overvintret "i fjøset".

   Slett
 4. så fine "benker"! kunstverk!

  SvarSlett
 5. Hei Bille! Håper du nyter permisjonen din til det fulle. Minnes vagt at jeg gikk ut i perm for nøyaktig et år siden...sukk.... Skulpturene har virkelig gitt botanisk hage et nytt løft. Er så begeistrert for dem. Ja, nå spretter våren frem på Enerhagen og i morgen starter vi parsellag i bakgården vår!! Takket være to entusiaster i borettslaget (ikke meg). Da får du ny fin utsikt fra balkongen din:) Jeg har sikret meg to stykker. Du er velkommen til å sette noen frø der hvis du vil:):) Ha det godt så lenge. Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Oi så spennende med utsikt til parsellhagene - gjett om jeg skal spinonere! :)

   Slett
 6. Takk for hyggelige kommentarer, alle! Synes skulpturene har gjort hagen enda mer spennende - også vinterstid når det jo ikke er så mange planter å studere.

  SvarSlett