onsdag 13. august 2014

Nesten ny pileball i hagen!

Sommerferien er over og det er på tide å rydde litt i fotofangsten. Der finner jeg mange motiver som jeg hadde tenkt å blogge om tidligere i sommer, men så skjedde det ene, og så det andre, og til slutt var bildebrikken så full at jeg mistet oversikten. Er ikke det herlig kanskje - alt for mye som skal oppdages og foreviges i en feriehage? Selvsagt skal det deles litt framover selv om bildene er noen uker gamle.

Før jeg tar en oppsummering her på Skyggebalkongen får du derfor nyte den flotte pileballen som var splitter ny i feriehagen tidligere i sommer! Den var del av en oppfinnsom bursdagsgave - med andre ord skulle jeg flette ballen selv :)


Jeg hadde jo ingen erfaring med pilfletting, og om du hadde spurt meg i vinter hadde jeg nok svart at, nei, pilfletting skal jeg ikke prøve meg på! Ikke fordi det ikke er dekorativt og alt det der, for det er det jo. Aktiviteten var svært hyggelig, med både fokus på alt som gikk galt sånn i starten, og hyggelig prat underveis. Og selv om ikke alle pilekvistene fikk forskriftsmessig håndtering, ble jeg fornøyd med resultatet. Strålende fornøyd, faktisk! Så, tusen takk for flott gave!

Pileballen er så klart enda finere enn på bildet :)  Foran den vokser bl.a. Strandkattehale (Lythrum salicaria), til venstre en nesten avblomstret Revebjelle, til høyre skimtes røde Georginer, og helt i bakgrunnen både uønskede Geitrams og en kjær gammel Liguster i blomst.

Den tynne kvisten nesten midt i bildet er en Syrinhortensia som snart blomstrer. Den er i ferd med å stammes opp (om den vil), så det blir nok mer om den senere - jeg er tross alt superspent på resultatet.

Fin ettermiddag til deg!

9 kommentarer:

 1. Måtte smile litt da jeg leste de to første setningene, omtrent som jeg forfattet det i min egen (bortglemte-utsatte-ferierende) blogg.

  Artig med noen innslag av kreativ pynt i hagen!

  SvarSlett
 2. Så fin og dekorativ ball! En slik kunne jeg tenkt meg. Var det vanskelig? :)

  SvarSlett
 3. Du er nok flinkere med hendene og mer kunstnerisk en du aner, den pileballen er så flott og så stilig i bedet.

  Det er gull å ha sommerbilder nå utover høsten, men å rydde i bilder er vel en av mine svake sider tror jeg he he,,kjedelig,,

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 4. Tøft med pileball i bedet, du inspirerte meg til også og prøve om det dukker opp noe pil da :)

  SvarSlett
 5. Har ikke hatt den store sansen for "pilfletting", Men den ballen var stilig.
  Kanskje vi endrer litt oppfatning.
  Lars og Eirin

  SvarSlett
 6. Så fin ball! Skikkelig stilig! Har ikke pil her, men tror jaggumeg det er verdt å forsøke med annet kvistkvast! Ut på tur med hagesaksa!

  SvarSlett
 7. Kurs? Ble jo ball av det :-)

  SvarSlett
 8. Hei! Den ble innmari fin. Liker godt organisk materiale blir til organiske former. God lørdagskveld! Anne

  SvarSlett
 9. Gratulerer med oversått til ballmesteren!! Hva du kan, få Dahlia til å blomstre i skyggen...og nå pilfletting! Imponert. Flott var den. Alt tyder på at du har hatt en rik sommer Bille. Det har både Blodbeger og Petunia fra deg også hatt. Må innrømme at jeg er litt ergerlig over at den ene Petuniaen jeg ga videre til min mor, overgikk blomstringen på min så det monner... Hmmm...Gleder meg til å se gode glimt fra feriehagen din!

  SvarSlett