mandag 19. mai 2014

Botanisk hage - vårtreffet 25. mai nærmer seg

Jeg har litt dårlig samvittighet i år - jeg har nemlig ikke fulgt så godt med i botanisk hage som jeg pleier hvert år på denne tiden. Våren er jo som et fyrverkeri når så mange ulike planter er samlet, og det skjer nye undre nesten daglig.

For et par år siden delte jeg resultatet fra månedelige fotorusleturer i botanisk hage her på bloggen. Jeg savner ennå det året litt, det var så spennende å følge med i hagens mange krinker og kroker.

Doggsoleie (Ranunculus amplexicaulis) og Bekkeblom (Caltha).

I år har det blitt mest til en rask tur gjennom fjellhagen på vei fra jobb. Bare en sjelden gang har fotoapparatet vært med. Jeg har knipset noen nye bilder for Plantesentralen, men ellers egentlig ikke så mye. Bildet over er et unntak og ble tatt for nesten to uker siden.

Kommende søndag 25. mai, bør du selv ta turen innom Botanisk hage i Oslo, hvis du er på disse kanter. Da går Vårtreffet av stabelen, arrangert av Botanisk Hages Venner. Portene åpnes kl 10:00 og siden hagen har 200-års jubileum i år, er det ekstra mye å glede seg over!

Ha en nydelig uke!

5 kommentarer:

 1. Vi har satt av dagen og drar til Oslo og Botanisk hage søndag!

  SvarSlett
 2. Skulle gjerne vært der :) Ønsker deg en fin ny uke!

  SvarSlett
 3. Botanisk hage er nok vel verdt et besøk for de som skulle befinne seg i nærheten!
  Ha en fin ny uke!

  SvarSlett
 4. Hei dere tre! Eller egentlig fire :) Det har visst ikke så stor betydning om man er nærmeste nabo til bot. hage, jeg får nemlig ikke besøkt vårtreffet selv i år, istedet blir det en tur til feriehagen. Kjekt det også, men skulle jo gjerne fåptt til begge deler :)

  SvarSlett
 5. Jeg husker innleggene, de var koselige =) Men det er ikke alltid man får gjort alt, desverre.
  Kos deg på plantemarked om du skal, her blir det barnebursdag for niese og nevø som må prioriteres (Selvom jeg vurderer å komme litt sent i bursdagen akkurat nå =P )

  SvarSlett