mandag 7. april 2014

Gode og dårlige skyggenyheter

Jepp, det våres, og det nærmer seg dessuten sesongstart i feriehagen! Men enn så lenge befinner jeg meg i skyggebalkongmodus, og i dag har jeg både gode og dårlige nyheter.

Jeg tar den dårlige først, så er det gjort. Den eneste grønne spiren i de 3 løkkrukkene som har stått ute på balkongen i vinter, er død. Altså, ikke lenger tegn til liv på Skyggebalkongen. Sånn. Gjort.

Og så, den gode nyheten...


Jeg har endelig priklet Blodbeger (Rhodochiton)! Phew, det var jo på tide, i alle fall hvis du spør Blodbegerplantene som har slitt ganske lenge under altfor trange kår.


Fra frø høstet her på Skyggebalkongen i fjor, så dette er faktisk 3. generasjon Skyggebalkongbeboere :)


Det vil si, halvparten bør snart gjøre seg klar til busstur. Og så vanker det muligens en potte til en naboblogger som kanskje trenger en backup.

Normalt ville jeg priklet Blodbeger i dypere potter, som f.eks. de runde salatpottene som jeg har brukt bare to av. Jeg har spist alle slags grønne salater som har blitt solgt i disse små pottene, gjennom et par år. Husker at jeg sa meg fornøyd med pottesamlingen i fjor, og følte stor glede ved igjen å kunne velge fritt i grønsaksdisken. Men hva skjer - når jeg skal prikle husker jeg ikke hvor jeg har gjemt pottene... så da må det bli små firkantpotter istedet. Prikler gjerne to og to sammen for å gjøre utplantingen greiere. Og frodigere.

Og så var det ny uke igjen - håper din blir fin!

11 kommentarer:

 1. Ja, her er det ikke mye blodbegerglede. De vil nesten ikke spire, to syltynne spirer som står på stedet hvil. Ønsker dine en god busstur! Anne

  SvarSlett
 2. Hei. Ja det er leitt med det som ikkje overlever, men no har du ein mulighet til å starta litt på nytt eller.... Flotte planter har du i alle fall !! Ha det godt og kos deg med haging !!

  SvarSlett
 3. Blodbeger har jeg sett det skrives om på flere blogger. Ser ut til å ha blitt en "må-ha" de siste åra.
  I så rart det da. Den er jo flott og spesiell.

  SvarSlett
 4. Så imponerende fine blodbeger planter du har avlet frem Bille! :-)
  Jeg har prøvd meg med et par planter noen ganger før, men blodbeger ser ikke ut til å like meg :-( De visner hurtig og dør. I år forsøkte jeg å så staudefrø jeg har hatt liggende i mange år. Det gikk sånn passe. En peon, noen gule lupiner og noen lovende Lychnis Coronaria i hvitt og rosa. Altså ca 5-10% spiring av alle frøene jeg hadde sådd ;-) Jeg tror jeg må skjerpe meg neste år... ;-)
  Jeg regner med du reiser til feriehagen i påsken Bille? Da må du har en riktig fin tur. Håper dine blodbeger planter kommer trygt frem! :-D
  Stein

  SvarSlett
 5. Det blir mange frodige Blodbegerplanter hos deg i år. Jeg har best erfaring med Krokus i potte på verandaen, de andre kommer ikke opp.

  Ha en fin tur til feriehagen!

  SvarSlett
 6. Flotte blodbegerplanter! Jeg har ikke somlet meg til å så i år, men jeg har frø, så de får ligge til neste år.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 7. Ai! Men blodbegerne er jo riktig frodige :-) Har sådd uten spiring... Men har backup fra i fjor i drivhuset. Og tror du ikke jeg fant selvsådde spirer i ampelen i drivhuset!

  SvarSlett
 8. Det var fine blodbeger! Jeg var først til å få blomst ;-) også har jeg tatt avlegger av en.

  SvarSlett
 9. En flott samling! Det er ikke alltid man klarer å holde liv i alle, slik er det bare.

  SvarSlett
 10. Så frodige og fine blodbegerplanter du har! Jeg sådde også av egne frø i år. Det er gøy :) Men noen av mine har plutselig begynt å henge med bladene og se slappe ut..? Har du noe tips for triste blodbegere?
  Heldigvis er ikke alle like stusselige :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jeg vet dessverre ikke hvorfor noen blir slappe. En av mine sank i hop også, men de andre grteide seg jo, og likte til og med bussturen godt :)

   Slett