tirsdag 4. februar 2014

Jeg fant, jeg fant!

Askeladden har vært en tur ute på Skyggebalkongen. Det kom et par dager med snøsmelt, og da benyttet jeg anledningen til å vanne såpottene og løkkrukkene litt. Særlig de små såpottene tørker fort opp under tak, hvor det blir begrenset med smeltesnø.

Samtidig tok jeg ned en veggampel med rester av fjorårets Praktpetunia. Planten er selvsagt resignert, men da jeg skulle kaste den syntes jeg det var overraskende mye spenst i basis, og da jeg klippet over stenglene var de nokså saftspente inni. Hm, jeg kaster jo ingenting hvis jeg ikke må, så Praktpetuniaen kom opp på veggen igjen etter en kjapp omgang med saksen.


Men det som gjorde turen ut på balkongen litt spennende var det frøet du ser på bildet. Det lå i petuniapotten, og må ha kommet seilende med vinden.

Er det frø av Klematis? Det vokser ikke Klematis på bakkenivå, og ikke kan jeg huske å ha sett noe sånn på de andre balkongene heller. Et sånn frø kan selvsagt fly ganske langt hvis det bare er gode vindforhold for flyvning. Og jeg blir selvsagt nysgjerrig, og da kan jeg jo ikke kaste et så fint frø.

Og, plutselig gleder jeg meg enda mer til våren :)

11 kommentarer:

 1. Spennende med frø som kommer flygende inn på balkongen, håper du sår det og ser hva som gjemmer seg.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. For en spennende gave fra oven :-). Det er var veldig lang "dusk" på frøet.
  Syns også det er litt imponerende at en petunia overvinter på skyggebalkongen. Det har jo vært noen kuldegrader nå i januar.

  SvarSlett
 3. Håper du får spiring på frøet! Jeg syns også det ligner klematis, og det blir spennende å se om det stemmer.

  SvarSlett
 4. Frøet hadde bra hale, så det kan komme langveis fra. Petuniaen ville jeg ha flyttet til en frostsikker plass nå når du har klippet den ned. Ekstra sårbar nå med friske snittflater. Lykke til med begge!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg klippet bare over én stilk og lot resten være. Men egentlig tror jeg ikke den greier seg, det har allerede vært en periiode med minusgrader.

   Slett
 5. Så spennende med et mysteriefrø! Klart du må så det :)
  Du må holde oss informert!

  SvarSlett
 6. Jeg er imponert over falkeblikket ditt Bille :-) Jeg hadde nok oversett frøet.
  Jeg er helt enig med de andre over at du må så det og la oss få se hva som dukker opp i potten etter hvert! :-D
  Ha en fortsatt fin dag
  Stein

  SvarSlett
 7. Spennende med frø som kommer flygende..håper det er noe veldig vakkert:-)
  Tøft hvis petuniaen greier seg..spesielt isåfall :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, jeg tror egentlig ikke at Petuniaen ovefvintrer. Det har vært 6-7 minus tidligere i vinter, kanskje den bare trenger litt tid på å tørke opp. Vi får se :)

   Slett
 8. Takk for heiarop! :) Det fremmede frøet ble sådd i dag og satt ut. Tror Klematis trenger litt temperatursvingninger, så vi får se hvordan det går. Det eneste som er sikkert er at hvis det spirer, får dere vite om det! :D

  SvarSlett