torsdag 15. mars 2012

Samplanting - før og etter besøk

Moseplassen har for tiden en konkurranse med tema samplantinger. Fristen for å delta er natt til søndag 18. mars. Ikke lett å konkurrere i et så subjektivt tema som hage, og selv om jeg ikke har så mye å fare med, bestemte jeg meg for å bli med likevel :-)

I feriehagen min tenker jeg sjelden over hvem som bør stå sammen. Jeg liker planter jeg liker, og om to jeg liker står sammen, synes jeg det blir helt flott selv om de kanskje ikke blir verdens vakreste par. Sånn sett er hagen full av individualister, og derfor er jeg mer opptatt av å holde enkelte fra hverandre, enn hvem de står ved siden av. Men mest av alt er det fri flyt...


Noen ganger dukker det likevel opp en mer eller mindre tilfeldig kombinasjon som jeg liker. Kanskje ser jeg det ikke før sesongens bilder studeres om vinteren, selv om jeg gikk forbi plantene hundre ganger sist sommer.

Her er en flott Dahlia som jeg bare måtte ha da jeg så den på plantesenteret, og som ble plantet nokså tilfeldig et sted det fremdeles var en åpning. Det grønne bladverket i bakgrunnen er en Storfrytle (Luzula sylvatica). Klikk på bildet for større versjon. Jeg falt litt for den litt frekke georginefargen mot den "stripete" bakteppet.

Hvis du ikke falt, så er det helt greit :-)  Jeg var uansett ikke alene om å like denne beplantningen.


For å plante Dahlia et sted det egentlig ikke var plass til en ekstra plante, når sommeren blir våtere enn våtest, er å be om besøk av - ja du gjetter sikkert hvem. De skal snart bli presentert i et eget blogginnlegg.

Jeg synes nok at samplantingen tok seg best ut på det øverste bildet, MEN - det er det nederste bildet som forteller en historie og som byr på innhold. Og det bør jo også være viktig for en hage. Tok du den?

Selv om bildene er fra feriehagen, kunne det øverste motivet godt ha vært fra en balkong eller terrasse. Begge plantene trives nemlig utmerket i krukker.

11 kommentarer:

 1. Den sammensettingen ser bare knall ut.
  Lykke til i konkurransen :-)

  SvarSlett
 2. Jeg har også slik at jeg ikke tenker over sammenplantingen før evt på et bilde.

  Din sammenplanting var jo kjempe flott! Ønsker deg lykke til.

  SvarSlett
 3. Ja det er tydlig flere som likte sammenplantingen, hehe.
  Jakten på de beste sammenplantingene er jeg nok opptatt av . Nå på våren jakter jeg på godbitene av fine planter som i løpet av siste sesong ble tildekket av de overivrige staudene.Det har blitt utfordringen. Georginer er så flotte .
  Jeg har fulgt Tregårdstoppen og Middelhavshagen er beskrevet der: som en hage som er preget av varmen og det skal være litt vissent , litt slengete ikke helt perfekt. Jeg skal prøve å ta med meg dette inn i min hage. Rett og slett nyte hver sesong med alle sine utfordringer. Så yess nå er vi i gang. Lykke til !!

  SvarSlett
 4. Det så ut som en riktig attraktiv sammenplantning ja..
  Hyggelig å ha deg med på konkurranse :)

  SvarSlett
 5. Den røde Dahliaen var virkelig et blikkfang i det grønne. Flott bidrag i konkurransen!

  SvarSlett
 6. Dahliaen din er jo helt nydelig, litt lettsindige knallfarver må til innimellom alt det rosa og lyseblåe ;)
  Ha ei nydelig helg

  SvarSlett
 7. Knallfarge, og enda finere mot det grønne. Husker du hva den ildfulle heter? I år skal jeg ta i litt hardere for å få fart på rock´n roll-bedet.
  Ps. Takk for hyggelig kommentar.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Kari! Jeg vet dessverre ikke hva den heter, da ville jeg hatt flere. Jeg tror den må være en dekorativ-dahlia. Potten var umerket og hvis jeg spurte så fikk jeg ikke noe godt svar. De hadde bare 1 som var ganske stor (og dyr), sikkert mer solgt som "hagedekor" enn som del av hagesenterets store utvalg av hageplanter.

   Slett
 8. Gloheit lekkerbisken! Lykke til i konkurransen.

  SvarSlett
 9. Takk for hurrarop og mere til :D Jeg regner vel med at bidraget er en smule underdog i en samplantingskonkurranse, men gøy å være med i Moseplassens konkurranse uansett.

  SvarSlett
 10. Flott og frisk kombinasjon! :)
  Dahlian var gnistrende og elegant mot den luftige og grønne "bakgrunnen".
  Lykke til i konkurransen!
  Og takk for hyggelig besøk i min blogg! :)

  SvarSlett