fredag 8. juli 2011

Sommerfest i skyggen

Jordbærene er servert, og en søt liten bukett med markblomster ble nettopp plukket i skogholtet ikke så langt unna. Jeg synes den ble riktig fin i en renskurt hermetikkboks. Bortsett fra Rødkløver og en slags klokke, vet jeg ikke hva jeg har plukket. I min balkonghaging har jeg utelukkende hatt fokus på planter fra frø eller hagesenter, og så glemmer jeg jo helt at en bybalkong kan pyntes med markblomster. Alt du trenger er et skogholt eller en grøftekant. Når jakten er i gang er det utrolig hvor mye som vokser på steder man stort sett bare går forbi uten å se.

Men altså, i dag er det en aldri så liten feiring her på Skyggebalkongen. I dag runder bloggen nemlig sidevisning nummer titusen! Det synes jeg er fantastisk gøy, og definitivt verdt å feire :-) Så takk til alle besøkende siden Skyggebalkongen så dagens lys (ha!) i slutten av februar, og ikke minst takk for hyggelige og nyttige kommentarer dere har lagt igjen!
  
På siste bilde sees litt mer av tingenes tilstand her i skyggen. På bordet er det ennå noen frøplanter, stauder som jeg egentlig ikke skal ha her, men som vokser som gale. Må finne en løsning på det snart. Krysantemumen på bordet trengte litt førstehjelp i går kveld. I bakgrunnen, midt på, strekker villpoppelrosene seg, det er mange flere knopper nå. Bak og helt til venstre sees den grenen av Rådhusvillvinen som først festet seg til murveggen og som allerede har fått tett og frodig bladverk.

Men akkurat nå skal det spises jordbær :-)  Ha en utmerket sommerhelg! 

5 kommentarer:

 1. Tack för att du bjöd oss på party så här på fredagseftermiddagen och grattis till dina många sidvisningar!


  Ha det bra där uppe på din balkong!
  Anna Vattenkanna

  SvarSlett
 2. 10.000 besøkende må være verd en fest, alltid en god grunn til å feire!
  Kjekt å se bilder fra din balkong med blomster.

  SvarSlett
 3. Med det villvinet kommer du snart bo i en djungel der på terrassen. et växer ju bra hos dig. Och att besöksräknaren tickar på tycker jag inte är konstigt heller, grattis :)

  SvarSlett
 4. Grattis med 10 000 og takk for hyggelig kommentar på min blogg. Gleder meg til du viser fram den frodige jungelen skyggebalkongen din har blitt. Jeg er skrekkelig glad i krukkehaging, det var min første "hagekjærlighet".

  SvarSlett
 5. Nå er det ingen jordbær igjen, men de var goooode :-) Takk for hyggelige kommentarer. Det blir ikke flere teller-fester her på bloggen, men det var jo kjekt med én.

  Jungel, hehe - ser det for meg, en vakker dag får jeg nok ikke åpnet balkongdøren og må klatre opp på stige fra fortauet under :-) God søndag!

  SvarSlett