mandag 22. juni 2020

Blomstring i feriehagen

Det er trivelig med en stopp i feriehagen når sommeren er på sitt beste. Selv regnet som kom i helgen var lett sommerregn i nesten helt vindstille. Det har vært svært tørt, så et hagehjerte gleder seg (over å slippe å bære tjue vannkanner).

Bildene er fra en oppholdsdag, og selv om jeg synes det blir mindre og mindre blomstring for hvert år, er det alltid noe å glede seg over.


Akeleiene er nesten ferdigblomstret for i år, men noen holder fortsatt koken. Denne rosa tror jeg at jeg er en Klematisakeleie som jeg sådde for omtrent ti år siden, men siden de jo frøsår seg, er det ikke så lett å holde styr på gamle og nye planter. Skvallerkålen i bakgrunnen passer fint som tilbehør :)


Skvallerkål gjør seg i forgrunnen også... Bilddet over en løk som jeg har hatt i mange år, men som gjør ekstra mye av seg i år. De hengende blomstene svever over det meste, og i år har de en viss støtte i alt ugresset, så det er nesten ingen stengler som har lagt seg ned. Det hender det nemlig at de gjør.


Og så var det irisen da. Jeg har etter hvert flere irissorter, og de fleste blomstrer nå. Disse blå er nok den mest vanlige sorten, som jeg sådde fra frø for tre-fire år siden. Plasseringen i hjørnet av georginebedet var tenkt som midlertidig, men det er rart hvordan midlertidige løsninger trekker ut i tid... I bakgrunnen skimtes Dahliaene som i år ble plantet ut et par uker tidligere enn normalt, kommer fint.

Dagliljene glemte jeg å fotografere, så de får jeg spare til neste bloggport. De er det definitive lyspunktet her i hagen akkurat nå.

Fin helg!

3 kommentarer:

  1. Skvallerkålen er dekorativ, ja ;)
    Flotte løkplanter!

    SvarSlett
  2. Har faktisk ikke fjernet alle skvallerkålblomstene ennå, de er årets signaturplante :)

    SvarSlett