torsdag 23. juni 2016

Skvallerkål på balkongen

Det er dårlig med blomstring her på Skyggebalkongen. Det går greit med det grønne også, som fortsatt driver og manner (planter?) seg opp til å produsere både lilla og gule blomster. Men heldigvis har vi jo Skvallerkålen!


I parken like ved vokser det litt Skvallerkål, og siden den er blant mine fineste planteminner fra barndommen, og siden jeg ennå synes den er vakker når blomstene lyser i midtsommernatten, plukket jeg like godt med meg en håndfull for å pynte balkongbordet. Endelig blomster på balkongen!


Både Blodbeger og Solsikker vokser bra, og det blir spennende å se om sistnevnte i det hele tatt rekker å lage knopper før jeg reiser til feriehagen igjen. Det ville jo vært trist om de tørker ut rett før de skal blomstre. Men foreløpig er alt vel.


Det finnes en solsikke på balkongbordet også. Sol overalt, Skvallerkål overalt!

Ønsker deg en hyggelig og fin midtsommerkveld!

11 kommentarer:

 1. Så godt det gjorde med en slags "hyllest" til Skvallerkålen. Det er sjelden kost i bloggverden. Da tør jeg endelig bekjenne at jeg også synes de er fine i vase....og på engene. Er skånt fra invasjon i bedet. Heldige du, med blodbeger på balkongen!
  Nyt feriehagen, når den tid kommer.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
 2. Jeg visste ikke at svalderkålen var så fin. Heldigvis har vi den ikke i hagen, men har bare hørt om all elendigheten den skaper.

  SvarSlett
 3. Skvallerkålen er virkelig så flott når den står i blomst. Den hører liksom med i en Sankthans eng og så absolutt i en bukett inne eller på balkongen, som hos deg. Så koselig å se at du setter pris på den. Ha en fin kveld. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 4. Koselig på balkongen og med skvallerkålblomstene, jeg bruker dem også i buketter. Ha en fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 5. Hei Bille. Så fin skvallerkålen var i vase. Det visste jeg faktisk ikke. Jeg er en av de "gærne" som faktisk har plantet skvallerkål i hagen. Riktignok en variegert variant i skogen: Aegopodium Podagraria Variegata.
  Den har stått der i 4 år nå, men blir faktisk mindre og mer puslete for hvert år, så jeg tror ikke skvallerkål trives i min skog ;-)
  Ellers er jeg enig med deg i at det kan være fint med grønt på balkongen også.
  Ha en fortsatt fin dag
  Stein

  SvarSlett
  Svar
  1. Sikkert flott med variegert Skvallerkål. I feriehagen har jeg lagt merke til noen få blader som er nærmest lilla, tenkte at det var jo en fin mutasjon, men kanskje den er påvirket av noe der den vokser. Uansett, spredningsgenet er neppe mutert vekk ;)

   Slett
 6. Hei!
  Skvallerkål er nydelig i vase. Er veldig glad i skjermblomster, men jeg er glad for at den ikke vokser i hagen.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 7. Kanskje du må luke skvallerkål i pottene dine? Det er pene og livskraftige blomster :-) og en fantastisk bunndekker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå må jeg jo bare ha den i en krukke på balkongen til neste år... Jo, den tåler nok b åde vinter og tørke helt fint...

   Slett
 8. Et lite øyeblikk lurte jeg på om elendigheten hadde spredd seg til balkongen. Men fanget i vase er skvall'ern dekorativ.
  God midtsommer :)

  SvarSlett
 9. Hehe, takk for hyggelige og morsomme kommentarer! Jeg har faktisk tenkt litt på å prøve et år med kun ugress i krukkene på balkongen! Da blir nok Skvallerkålen stående på første rad ;)

  SvarSlett