søndag 20. mars 2016

Ikke mye som spirer hos meg i år

Og det skyldes muligens at det heller ikke er mye som er sådd her i år. Det kjennes som et unntaksår, men så er det jo ennå nokså tidlig i sesongen og de vanlige sommerblomstene holder det å så rundt påsketider.


Det eneste jeg har sådd hittil i år er Blodbeger (Rhodochiton), de pleier jeg jo å ha på Skyggebalkongen. Dessverre har de vært utrolig trege med å spire, jeg hadde håpet å få priklet dem før jeg reiser til feriehagen i påsken. Men det er bare 4 småttiser, og bare et par er store nok til å ha produsert starten på det som skal bli første ekte bladpar. Karakterbladene bør jo nesten være på plass før det prikles.

Typisk nok er det flere spirer på gang sånn rett før avreise. Det betyr at det blir litt vrient med vanning, for jeg har selvsagt sådd i et kar uten dreneringshull, og dermed kan jeg ikke bare sette buketten på et undervanningsbrett og dra. Spirene hadde sikkert tålt å bli med på ferie, men jeg skal jo ha de på balkongen og ikke i feriehagen, og hvis de skulle reise land og strand rundt, ville det i hvertfall ikke bli kortreiste planter. Nei, de får nok bli hjemme. Jeg finner en løsning, og dessuten har jeg erfaring med at Blodbeger tåler tørke veldig bra.

Dette er forøvrig mye tøffere planter enn mange tror. I fjor ble jeg overrasket av at flere Blodbegerplanter hadde overvintret ute i bedet. Nå tror jeg at det samme har skjedd i år, selv om det var en periode med kuldegrader nå sist vinter. Jo, jeg er nok lett å lure.

Balkongdronning exit 2015

I påsken skal jeg så en god del i feriehuset, det er blitt tradisjon og er en veldig trivelig påskeaktivitet. Har også en voksende samling Pelargonium der borte som skal klippes ned og vekkes til live. De overvintrer i vinduskarmene, og får nok lys gjennom vinteren til at de holder seg vintergrønne. I år skal jeg ta med endel avklipp til byen, og planen er å lage nye planter for Skyggebalkongen. Byleiligheten er for varm til at jeg greier å overvintre Pelargonium - selv 'Dronning Ingrid' gikk ut i fjor.

God påske til alle som er innom! Satser på at jeg blir mer aktiv på bloggen framover - det er liksom nå sesongen min starter :)

10 kommentarer:

 1. Hei! Jeg tenker også at ting spirer litt tregt i år. Men det er tidlig på våren, så det går seg nok til. Flott balkongdronning forresten! Ha en riktig god påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for det! Balkongdronningen må nok glimre med sitt fravær i åår, for plantene i feriehuset var ikke fulle av stiklingsmateriale sånn som jeg hadde tenkt.

   Slett
 2. Hei! Fortsatt tidlig på sesongen ;) Lykke til med spirer, såing og stiklinger!
  God påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Long time... Takk for hilsen, håper din påske var fin også!

   Slett
 3. Hei
  Du har sådd flere frø enn det jeg har, men som de andre sier her, det er tidlig i sesongen enda. Når snøen forsvinner og våren kommer skikkelig i gang, skal man aldri si aldri.

  Lykke til. Klem Vivi

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! jA dere har jo rett i at det er tidlig. Nå sskal jeg så hovedbolken her i feriehuset, gleder meg til det!

   Slett
 4. Pelargonier blir flott på skyggebalkongen i år, her sås det også lite.

  Ha en fin påskeferie i feriehagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, noe fint skal det nok bli, selv om det ikke ser ut til å bli akurat den som er avbildet.

   Slett
 5. Blir spennende å høre hvordan det står til i feriehagen. God påske.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Jeg fikk med meg påskeønsket først nå, men påsken var fin - selv om det ikke var så mye vær til haging...

   Slett