mandag 28. mars 2016

Årets første inspeksjon i feriehagen

Påsken i feriehagen ble ikke en så fargerik og struttende våropplevelse som jeg kanskje drømte om, men det er uansett fint å være innom igjen, og noen inspeksjonsrunder har det blitt til tross for at det er svært lite å finne...


Hovedhagen er bare jord og vissent gress. Alle plenene er dekket av mose, gresset har ikke våknet helt ennå, og det er bløtt å gå rundt omkring på inspeksjoner. I det store bedet titter en mengde påskeliljer opp, men de er kommet så kort at jeg vel ikke får sett blomstringen før jeg returnerer til byen.


En eneste påskelilje blomstrer. Selv ikke tete-á-tete liljene er kommet helt opp ennå. denne er en mellomstor som står helt alene. Jeg tror den har bodd i hagen i mange tiår, jeg må ha flyttet den hit fra et annet bed, uten at jeg husker det. Et stort spenningsmoment for meg i år er om påskeliljefrøene har greid vinteren og om jeg endelig får se den første blomsten. Mer om det om noen dager.


Selv om hagen stort sett er i dvalemodus, er Kuleprimulaene i god fart! Jeg trodde at denne blomstret ekstremt tidlig i år, men det var før jeg sjekket bildene fra i fjor - da var den kommet enda lengre.


Artig å registrere at hvit og blå Kuleprimula vokser på hver sin måte. Den til venstre må være den med hvite blomster - det er allerede bladverk å gang. Til høyre står noen blå, de har digre blomsterhoder som bare venter på å strekke på halsen, men ennå nesten ikke noe bladverk. Jeg synes det er artig å observere sånne forskjeller, for da kan jeg sjekke om det stemmer også til neste år :)

Det finnes noen flere blomster i feriehagen, men det får vente til neste oppdatering. Først må jeg så litt, og så skal inneplantene få ny jord og trimmes litt.

Ha en fin, ny uke!

6 kommentarer:

 1. Kjekt å se at det er litt som kommer, kuleprimulaene er søte. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 2. Hei!
  Fine vårtegn i hagen din selv om det ikke var kommet så langt som du håpet. Flotte primula!
  Heldige inneplanter som får litt vårstell :)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 3. Vårhagen lar vente på seg her på sør-vestlandet. Fine bilder fra din vårhage.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Veldig trivelig å se primula skyte frem!

  SvarSlett
 5. Liker godt primula! Hos meg er det stor forskjell fordi det er stor forskjell i forhold. I stueveggen er det tidlig vår og i noen av beddene er det bare så vidt det er noen grønne løkspirer. Fint med lang løkblomstring pga sånt også!

  SvarSlett
 6. Takk for innspill! Nå er flere primulaer kommet i blomst, flere fargenyanser enn rent blått. Rart hvordan de kommer i blomst lenge før de har strukket blomsterstilken i det hele tatt - de blir jo mye høyere utover. Andre små primulaer er i farten også, men ingen av de minste har åpnet blomstene ordentlig ennå.

  SvarSlett