fredag 13. februar 2015

Alt har en slutt

Det sies at alt som er godt har en ende, og at når en dør stenges, åpnes en annen. Og det er jo fine ord, men det blir uansett litt å savne i tiden framover.

I høst startet jeg nemlig en to år lang permisjon, og denne våren blir det derfor ingen kontorgeorginer. Det var litt trist å pakke vekk vindushagen fra kontoret med det lyse og solrike vinduet, vel vitende om at jeg i alle fall ikke skal lage planter der igjen før våren 2017! Oi, det er langt fram!

Spirende grønne gleder i kontorvindushagen i fjor.

Den som ikke har fulgt meg lenge, har kanskje ikke hørt om kontorgeorginer før. De trivdes utmerket i krukker i kontorvinduet, om vinteren ble krukkene satt mørkere under skrivebordet, og hvert år i mars pottet om og satt lyst igjen. Ingen år ble like, og minnene om året med lusangrep kan jeg vel styre meg for, men dette handler jo også om gleden ved å dyrke fram noe. Og den gleden forstår sikkert du deg på, du som er innom her. Altså var det glede i vinduet også den sesongen som endte med fortvilelse.

Nå jobber jeg på hjemmekontor hvor vinduet ikke er lyst nok for georginer. Så da er det like greit å se kontorhagingen som et avsluttet kapittel. Når mars måned er godt i gang om noen få uker, kommer jeg helt sikkert til å studere gamle blogginnlegg fra kontoret, og tenke at det der var gode greier!

For selveste Skyggebalkongen blir det også noen forandringer i år, siden jeg jo har anledning til å stoppe lenger i feriehagen når jeg først er der. Men noen balkonggleder skal det selvsagt bli, og jeg er fremdeles i tenkeboksen.

Ha en fin og innholdsrik helg! Hvis du kommer deg helskinnet gjennom fredag den trettende, er det muligheter for både Valentinsdag og Fastelavnsboller! Og så kan du heller trimme litt på mandag :)

8 kommentarer:

 1. Det var da en udemærket ide. Kontor Georginer. *smiler* :)

  SvarSlett
 2. Hei Bille! Tror at du kommer til å savne permisjonstiden, når du er tilbake etter to år. Uten at jeg vet hva du skal gjøre disse to åra, høres det veldig fint ut. Et tips hvis du ikke vet det allerede, som er helt gratis, som jeg lærte på gartnerskolen. For å få nok lys til frøplanter, er å feste et hvitt ark bak plantene. Det vil reflektere lyset.
  Nå er fredag den trettende nesten over. Da fortsetter jeg såinga i morgen. God kveld! Anne

  SvarSlett
 3. God valentinsdag, og lykke til med mye planer og prosjekter :)

  SvarSlett
 4. Har aldri prøvd georginer i vindu, men det skyldes kanskje at vi har har hage der vi bor, og..vår og sommer er det bare kaktus og sukkulenter som overlever i vinduene, da er det drivhus og hage som prioriteres.
  Håper du får kost deg masse i feriehuset.:-))

  SvarSlett
 5. Toooo år Bille!!! Det er et spenstig, langt og stort livsrom du kan fylle fremover nå. Du går virkelig en ny tid i møte. Jeg har selv hatt flere permisjoner underveis i mitt arbeidsliv. Det har kun vært berikende. Blir spennende å følge deg på reisen:) Sommerhuset jubler tenker jeg! Ha en fin helg. PS. Du vil ikke tro det, men jeg har sådd blodbeger i år. En raus sjel sendte meg noen. Jeg synes det er et kjempeskummelt prosjekt og jeg kan røpe at det fortsatt ikke er tegn til spiring.....

  SvarSlett
 6. Lykke til med permisjon og hjemmekontor! Kanskje du må ha en annen plante på hjemmekontoret som viser seg å takle dårlige lysforhold, lite vanning og stell - og som ikke er kaktus, fredslilje eller phalaenopsis o.l. ;-) - et eksperiment må du jo ha!

  SvarSlett
 7. Så spennende Bille! 2 års permisjon høres jo ut som en hel liten livstid! Ja, da får du nok tid til å være ekstra lenge i feriehagen :-)
  Det skal bli spennende å følge med i blogginleggene dine fremover!
  Ha en fin dag
  Stein

  SvarSlett
 8. Ja, nemlig - TO år! hehe. Javisst er det lenge. Skjønner at dere er misunnelige, i hvertfall litt :) Jeg skal prøve å jobbe litt da, men med noe nytt. Og ja, prosjekter blir det nok plass til både i byen og på landet, bare ikke kontorgeorginer.

  SvarSlett