lørdag 30. november 2013

Midt i mellom to sesonger

Hm, hvor ble hagegnisten av?

Det er allerede lenge siden siste balkongglede, eller siste inspeksjon i feriehagen, og ennå en liten evighet til den naturlige kriblingen melder seg igjen i februar. Denne lange pausen skulle jeg jo brukt flittig til oppsummering og ikke minst planlegging av 2014.

Bla litt i de hagebøkene jeg kjøpte de årene det tok helt av, og som jeg  kanskje leser med nytt blikk nå med erfaringer fra flere sesonger med i bagasjen. Skumme gjennom sånotatene fra i år, jeg tror faktisk ikke at siste oppfølging er notert engang. Og nå husker jeg neppe hvordan det gikk med alle de håpefulle. Jeg kunne også planlegge planter til neste seong på Skyggebalkongen, hvis noe skal sås må jeg komme igang tidlig, det viser seg jo at da rekker plantene å bli større, selv om de skranter litt inne de siste ukene før de kan settes ut.

Det blir (kanskje) mye løk på Skyggebalkongen i 2014!
Da jeg dro til feriehagen i oktober med favnen full av løk, la jeg til side noen løker med tanke på balkongen. Men - de er ennå ikke kommet i jord. Og det haster jo litt nå som vi straks stuper inn i desember og det allerede er kalde grader her i skyggen. Jeg vet at flere av løkene trives bedre i sol, men jeg er nå engang skrudd sammen sånn at jeg liker å teste sorter som ikke nødvendigvis vil lykkes.

Jeg har dessuten tatt med noen frø fra feriehagen som skulle sås og stratifiseres her på balkongen, og det er jo ennå ikke for sent, men faktum er at jeg ikke husker hvor jeg har lagt frøene. Det kom middagsgjester, og "frø-rense-og-tørke-installasjonen" på spisebordet måtte ryddes vekk. Men hvor? Noen frø skulle vært sådd mens de ennå var ferske, sånn gikk det dessverre ikke.

Altså - det er nok å ta tak i selv midt i mellom sesongene. Plutselig kribler det nok igjen, jeg vet jo det, men noen ganger må jeg utrette noe for egen maskin, uten kriblehjelp. Og akkurat nå trenger jeg et dytt :)

Nyt helgen!

8 kommentarer:

 1. Det er ennå tid for å få løk i potter i desember, hvis du har jord. De kommer til å glede deg til våren. Mine siste løk gikk i jorden i forrige uke.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Ikke stresse, i hvert fall, det blir helt feil! Ting kommer til rette - eller ikke.
  Har med ganske bra hell dyttet løk i potter på verandaen i januar. Med desperat gammel pottejord som dekke. Frø til stratifisering setter jeg også ut fra januar og utover...

  SvarSlett
 3. Det som er så fint er jo at frøene ikke vet at de skal sås når de er ferske. De vet jo heller ikke hvor gamle de er... Jeg er så fornøyd med alle planter som overlever, blomstrer og spirer i dø-perioder i hage-galskapen :-).

  SvarSlett
 4. Ja, dere har så rett! Ingen stressing, det ordner seg til slutt. Men jeg er jo bittelitt oppgitt over at jeg liksom har miatet litt piffen. Det hadde ikke tatt så lang tid å få det unnagjort heller, og når jeg kommer i gang så vet jeg jo at det er en trivelig ting å holde på med :)

  SvarSlett
 5. Det er vel naturlig at hagegnisten slukner litt på denne tiden. Jeg har også noen løker som fremdeles venter på å komme i jord. Når jeg tenker meg om ligger det visst noen frøpakker her også. Kanskje det blir gjort i morgen, vi får se.

  SvarSlett
 6. Hei Bille! Det å måtte utrette noe for egen maskin uten kriblehjelp, er noe jeg kjenner meg så godt igjen i og veldig godt uttrykt. Kan ramse opp i fleng om hva jeg burde ha gjort. Men det jeg har gjort, har jeg gjort. Man trenger å ha litt avstand for å kunne lengte og savne. Sånn er det bare, tror jeg. Nyt en deilig frokost i morgen med ett lys.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 7. Hm, godt vi er fler som trenger en dytt. Hele sommeren gikk jeg og noterte hvem planter jeg måtte ta frø fra men har ikke et eneste å vise til nå.. Jeg får vente til februar tror jeg..

  SvarSlett
 8. Her kommer et lite forsiktig dytt fra nabobalkongen Bille:) Syndromet ditt er gjenkjennelig, hvis det var en trøst. Tror det er en dyd av nødvendighet å ha en "mellompause". Du er i gang før vi aner det:)

  SvarSlett