søndag 22. april 2012

Dille - goodbye!

Har jeg glemt å fortelle hvordan det gikk med overvintring av fjorårets mulige nye dille - Pelargonium? I fjor vår overrasket jeg meg selv med å kjøpe 4-5 pelliser, og enda mer overrasket ble jeg utover forsommeren når jeg faktisk likte flere av plantene ganske godt. Jeg trodde at en såkalt dille var på lur, og så for meg at i år kunne jeg sette noen av plantene ut på Skyggebalkongen.

Kort fortalt gikk det svært dårlig i vinter. Sakte men sikkert gled den ene planten etter den andre over til det hinsidige. I et tappert forsøk på å holde motet oppe tok jeg vare på en potte uten så mye som et snev av grønt - i tilfelle mirakler. Men nei, har ikke plass til å samle på døde planterøtter, så nå er siste potte tømt.


D.v.s. det ble igjen noen rester. For jeg tok stiklinger av noen halvbrune greier fra den ene planten. Satte dem i vann med håp om at det dannes vannrøtter, siden runden med stiklinger i jord i desember ikke slo helt til. Så da er denne dillen definitivt over, greit med alt som er unnagjort, ikke sant?

Har forresten vært en foto-rusletur i botanisk hage i dag for å ta bilder til april-innlegget derfra. Det kommer snart, må bare ta en kjapp suppleringsrunde uten regn :-).

Ha en flott uke!

15 kommentarer:

 1. Ja, diller er noen ganger greit å bli ferdig med noen diller. Jeg har vært igjennom pelargoniumdilla jeg også, men den ble ikke langvarig. Diller kommer og går! :-)

  SvarSlett
 2. Vel, vel, vel. Jeg, som ikke liker pelargonium (de stinker!), har tatt meg i å overvintre potter på soversommet! De har faktisk overlevd, og jeg har tatt stiklinger også.

  Ellers: Nok av diller å ta fatt på ;-)

  SvarSlett
 3. Ja for å være ærlig er det noen ganger deilig at noenting ikke blir en dille:) Akkurat som på messen, om det var noe man kunne gå forbi uten at det vekket interesse, så var det nesten deilig:) For jammen er det nok av diller...men jeg nyter hver eneste en likevel da:)

  SvarSlett
 4. He-he, godt å høre at det finnes flere pellisdødare blandt oss. Jeg har også noen på samvittigheten.
  Ha ei finfin uke med eller uten pellargonier.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, høres litt tøft ut å være en pellisdødare, da var det da godt for noe ;-)

   Slett
 5. Jeg liker mugga bedre enn pellisen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, det gjør jeg også. Det er en fløtemugge med laaaang historie (stakkars). Men den holder fremdeles tett.

   Slett
 6. Og da slipper du å huse masse planter over vinteren også! Du kan jo kjøpe deg et par pelliser til å ha bare om sommeren :)
  Gleder meg til bilderas fra botanisk hage!

  SvarSlett
 7. Sukk....jeg bor på en øy ute i havet og har masse både sol og hage. Men lite planter. Så lite at det bare er det 100 år gamle trærne som står i hagen. Skulle ønske jeg hadde litt av din kunnskap.

  Får lese litt mer her inne å se om jeg klarer å lære noe:)

  Du har en flott blogg synes jeg:)))

  Grønnehagetanker fra meg:)))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, og takk for hyggelig kommentar :D Velkommen som følger! Ha en fin vår på øyen!

   Slett
 8. Synd at de ikke klarte seg, men det er kanskje greit å bli kvitt noen diller! Jeg mistet 5 av 7 pelliser i vinter - nedslående synes jeg. Ser frem til bilderas fra botanisk hage!
  Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 9. Takk for trøst og kommentarer! Jeg jukset forresten litt, det er de pellisene jeg anskaffet i fjor som er borte vekk, men jeg har et par sånne som man ikke greier å ødelegge, 'Droning Ingrid' og sånn aromatisk 'Attar of roses'. Siste har jeg fått fra botanisk hage, så den er jo litt stas, men kjedelig at den aldri blomstrer.
  Apropos botanisk hage - har nå 59 april-bilder - det blir neimen ikke lett å luke vekk minst 40...

  SvarSlett
 10. Hej Bille
  øv med Pelargonierne. Det er sjovt at lave planter selv. Men måske er det bare en specielt svår sort.
  Jeg kom til at tænke på dig da jeg så denne balkon. ;)

  http://desdemventana.blogspot.com/

  SvarSlett
 11. Synd at det gikk så dårlig med pellisene dine, men desember er ikke den beste tiden å ta stiklinger på tror jeg.
  Trøsten kan jo være at om ikke lenge dukker det nok opp en ny dille :-)))

  SvarSlett
 12. Jeg kom bare lige forbi.
  Jeg kan godt li` pelargonier.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlett