torsdag 24. februar 2011

Fra en balkong i skyggen

Velkommen til min lille, splitter nye balkongblogg! Vel, foreløpig er jeg vel den eneste leseren, men det skader jo ikke å føle seg velkommen på egen blogg, heller da :-)

Her vil jeg først og fremst skrive litt om mine lett desperate forsøk på å få det til å spire og gro på en 2 kvadrat stor (liten) skyggebalkong, men det blir sikkert også ett og annet fra feriehagen. Og kanskje noen generelle grublerier fra en ikke altfor komfortabel stol på balkongen.

Balkonger blir jo ikke frodige helt av seg selv, og nå er det like før jeg sår en mengde frø for å produsere planter av ymse slag. Hyggelig om du henger med, om du nå selv lever på "skyggesiden" og kan dele erfaringer, eller kanskje du bare vil peke nese fra ditt eget solrike paradis...

3 kommentarer:

 1. Må bare legge inn en testekommentar... Takk for velkomsthilsen fra meg selv til meg selv!
  (kanskje psykolog neste? haha)

  SvarSlett
 2. Hei.

  Hvor mange soltimer vil du anslå at du får på balkongen din? Har selv en balkong som maks får 2 timer sollys om dagen så jeg leter etter planter som kan trives med det.

  SvarSlett
 3. Hei Guerilla :-)

  Jeg tror de heldigste plantene på balkongen min får 5-6 timer sol sånn 4 uker midtsommers. Men det er tidlig morgensol (svak), og dessuten er det jo ikke skyfritt alle dager. 2 timer sollys på dagen kan sikkert være vel så bra som 6 timer tidlig morgen. Se oversikten min over lettstelte balkongplanter (se banner øverst til venstre), der står det om de må ha mye sol eller ei. Hvis du unngår solelskerne, går det nok bra - i verste fall blir det bare litt mindre blomstring etc. Vær heller ikke redd for å bruke en og annen solglad plante som du liker, selv om den ikke varer hele sesongen kan den jo være fin i noen uker, og den kan også byttes ut.

  SvarSlett