tirsdag 12. april 2016

Hageboken Fru Halds Hage på Hagemessen

Det er allerede noen år siden sist jeg blogget fra Hagemessen på Lillestrøm. Årets messe går av stabelen 15.-17. april, og i år tar jeg turen igjen!

En av grunnene er selvfølgelig lansering av Ingeborg Kringeland Halds nye hagebok «Fru Halds Hage». Det er nemlig ikke hver dag at den hageflinke søsteren min utgir hagebok, og det er heller ikke helt dagligdags at hun står flere dager på stand på Hagemessen - eller at hun bokbades for den saks skyld. Noe av dette må jeg jo bare få med meg :)


Jeg har allerede lest litt i boken, og dette er en annerledes hagebok som jeg tror mange vil like. Den følger hagen gjennom året, men selv om innholdet er delt inn etter måneder og årstider blir det også mange tilbakeblikk som beskriver utviklingen av hagen gjennom tjue år. Dermed får leseren ta del i erfaringer som er gjort over tid - hva som funket godt og hva som ikke gikk like bra. Herr Hald har flyttet på mye jord i fru Halds hage, skal vite! Leseren får også mange tips og inspirasjon til både pryd- og nytteplanter, og ikke minst til det å ta hagerommet i bruk. Boken har flotte bilder, og en egen faktadel helt bakerst.

For meg ble dette en positiv og annerledes leseopplevelse ikke minst fordi boken har stort fokus på hageeierens forhold til egen hage, noe jeg ofte savner i hagebøkene. Mange domineres av forslag til samplantinger og farger, eller lange lister med alternative plantevalg. «Fru Halds Hage» er mer personlig, med stor plass til både følerier og ikke minst humor. Jeg har ikke lest hele boken ennå, men regner med at jeg humrer like mye i siste halvdel :)

Du treffer Ingeborg på Commentum Forlags stand i messehall E (stand E02-24) i alle fall fredag og lørdag. Bokbadet finner sted fredag 15. april kl 15:30 på scenen i hall D.

Du kan forresten lese mer om hagen på Ingeborgs flotte hageblogg.

Årets messe dekker ikke mindre enn 25.000 kvadrat, og er selvfølgelig verdt et besøk også for den som ikke jakter nye hagebøker. Jeg tar med fotoapparatet og ser hva jeg kan finne av balkonginspirasjon og ellers artige motiver, som jeg har tenkt å dele her på Skyggebalkongen i løpet av lørdagen.

10 kommentarer:

 1. Hei Bille!
  Kjempefin anmeldelse av boka til søstera di. Selvfølgelig vet jeg om boka og om den flotte bloggen. Er innom nesten daglig. Sannelig er ikke verden stor.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne! Ja, enten er verden liten, eller så er det hagebloggerne som er få :) God helg!

   Slett
 2. Aha, dere er søsken:) Jeg har planer om å kjøpe boka så fort jeg kommer over den. God tur til messen, og veldig fint at du kan lage en reportasje i etterkant!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Gleder meg til messetur i morgen! God helg!

   Slett
 3. Fin bokanmeldelse ! Morsomt at dere er søsken, er følger av bloggen hennes.
  Det blir ingen messe på oss i år, så jeg får ikke hilst på henne.
  Ha en fin vårdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja, verden er ikke så stor, ref Anne over. Blir det ikke messe på dere, så får dere vel heller ha en nydelig helg i hagen!

   Slett
 4. Så kjekt at du skriver om boken min, og om bloggen. Hadde ikke blitt noen blogg om du ikke hadde hjulpet meg med det tekniske. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei på deg :) Det tekniske i starten er jo ingenting i forhold til alt du har fått til etterpå:) Sees på messe!

   Slett
 5. Boken høres spennende ut, og lekkert omslag!
  Gleder meg til hagemessa :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Edgar, da sees vi kanskje på messa! Jeg tar turen i morgen.

   Slett