torsdag 24. desember 2015

Julehilsen fra strandstrøka sønnafor

Jeg vet det er travle dager der hjemme, og den som vil ønske god jul bør vel strengt tatt ikke vente til selveste julaften. Men jeg befinner meg på Gran Canaria, det er bedagelighet som råder, og selv om julehilsenen ble postet litt sånn "mañana", er den inderlig ment :)

Nesten fem uker i sol og varme, med hjemmekontoret under armen. Det er noe jeg faktisk aldri hadde tenkt at jeg skulle prøve og i alle fall ikke i jule- og nyttårshelgen, men sånn ble det. Med to års permisjon fra jobben måtte jeg nesten ta den helt ut, før eller siden.


Her finnes mange spennende planter, har inntrykk av at de fleste byplantene blomstrer hele året. Julestjernen (Euphorbia pulcherrima) plantes ut i forbindelse med julen og den dominerer overalt i disse dager, og det er ikke bare en og annen plante, men digre kreasjoner. Så hvis du ikke er spesielt glad i julestjernen, blir du neppe lykkelig av å vandre i parkene i julen her sønnafor :)


Rød Hawaii-rose (Hibiscus sabdariffa) ved frokostterrassen min.

Jeg har flyttet endel rundt om, de fleste bildene er tatt i Playa del Ingles, men nå er jeg i Las Palmas og det blir nok flere blomsterbilder herfra i løpet av romjulen.


Å rusle gatelangs med kamera er en spennende avkobling, og et påskudd til å gå litt nye gater. Bougainvillea vokser det overalt. Lett å la seg friste til å ta en omvei for å komme nærmere.


Den røde over her, kalles visstnok "weeping bottlebrush" (Callistemon viminalis). Et artig tre som skiller seg litt ut i gatebildet.


Bildet under er fra turistkontoret i Playa del Ingles. Du har kanskje vært innom, om ikke annet så for å beundre den lille, sjarmerende parken. Den ligger på hjørnet av Yumbo-senteret.Sånn! Nå fikk du et uventet avbrekk fra svibler og amaryllis :)

Ønsker deg en gledelig julefeiring, hvor enn du befinner deg!

7 kommentarer:

 1. Det ser til at du har vakre omgivelser på Grand Canaria, flotte blomsterbilder.

  Ha en fortsatt fredelig juleferie i syden!

  SvarSlett
 2. Hei! Det ser ut til at du har det veldig bra i blomsterrike omgivelser.
  Fortsatt gledelig jul! Anne

  SvarSlett
 3. God jul, der i varmen!
  Artig, det flaskebørstetreet. Beundret dem på Madeira i november. Var plutselig tilbake der...

  SvarSlett
 4. God jul! Det ser unektelig deilig ut:)

  SvarSlett
 5. Takk for sol, varme og et hav av juleroser fra de sørlige deler av kulen. Det var en hyggelig overraskelse! Jeg lurer på om det var deg jeg så i full fart forbi Thai-restauranten borte i gaten for en liten tid tilbake? Jeg gikk i min egen boble (planla sikkert frø-innkjøp...) og så så jeg et streif av noe kjent, men fikk ikke lagt inn et "hei er det deg"... Ikke meningen å ignorere, hvis det var deg altså!. Nyt livet på sanddynene. Ikke mye skygge på balkongen for tiden vil jeg anta:) Godt nyttår Bille! Ses i det nye.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Neu her er det full-solbalkong. Dvs for det meste, jeg fytter litt rundt omkring. Dro nedover 9. desember, så det spørs vel om det ikke var en dobbeltgjenger som løp forbi :) Vi sier hei i det nye!

   Slett
 6. Takk alle, lengter ikke tilbake til skyggen akkurat nå :)

  SvarSlett