fredag 4. september 2015

Foredrag om georginer


NB: Lenker er lagt til nederst i innlegget 8. sept.

Synes du at jeg har blogget lite om georginene i feriehagen i år? Det har du helt rett i, og det skyldes først og fremst at sommeren ble sen og kald. Da jeg avsluttet forrige stopp i feriehagen, stod de fleste georginene ennå bare i knopp.

En av de mange georginene som jeg har sådd selv.

Nå er jeg imidlertid på plass igjen, og i disse dager står hovedbedet i fullt flor. Jeg har knipset mange bilder, men med fokus på at jeg skal holde foredrag om georginer i Haugesund hagelag neste uke. Det gleder jeg meg til, jeg kan jo knapt tenke meg noe kjekkere enn å få prate om og vise bilder av de plantene jeg setter aller størst pris på.

Er du i Haugesund tirsdag 8. september er det kjekt om du stikker innom. Her finner du detaljer om tid og sted.

Og hvis ikke, så blir det nok noen georginerapporter her på bloggen utover høsten. Året har nemlig vært fullt av overraskelser - med både pluss og minus foran :)

God helg!


Tillegg 8. september:  
Takk for ern hyggelig kveld til alle som hørte på i kveld! Jeg lovet å legge ut noen av de lenkene som jeg nevnte i foredraget, så her kommer de:

Databasen for søk sortsnavn/farge/klasse hos National Dahlia Collection

Planteklubb for georginer hos Norsk Genressurssenter.

Kjøpe knoller og frø på nett:  Planteriket  og  Garden Living
(søk på nettet, mange flere nettbutikker selger georginer.)


9 kommentarer:

 1. Det var nydelige georginer du har i feriehagen. Lykke til med foredraget!

  SvarSlett
 2. Skikkelig flott, den egensådde. Lykke til :)

  SvarSlett
 3. Georginer er vakre fargeklatter i sensommerhagen, så jeg forstår veldig godt din fascinasjon for dem :-) Desverre klarer jeg ikke å overvintre dem i kjelleren over vinteren, så jeg har bestemt meg for at de får glimre med sitt fravær i feriehagen i fremtiden. Har du noen tips til hvordan du får dem til å overvintre, så er jeg veldig interressert i å høre dine overvintringstips...?! :-D
  Lykke til med foredraget op Haugesund hagelag - og det skal bli spennende å følge med på georginerapporten fremover
  Stein

  SvarSlett
 4. Hei!
  Georginer er som mirakler. Alltid like spennende å følge med på hvordan de utvikler seg. Dine sådde er vakre. Sår nye hvert år.
  Skulle gjerne vært i Haugesund, men gleder meg til innleggene dine.
  Lykke til i Haugesund! Anne

  SvarSlett
 5. Hei
  Georginer er utrolig flott, men jeg får ikke til å overvintre dem. Derfor gleder jeg meg til å se bildene dine. Ønsker deg lykke til med foredraget.
  Klem Vivi

  SvarSlett
 6. Skulle så gjerne har vært der når du holder foredrag om Georginene. Jeg har også blitt glad i de plantene, spesielt etter at jeg fikk frem mange fra frø i fjor, og som jeg fikk igjen i år fra knoller som jeg overvintret. Spennende! Lykke til med foredraget. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
 7. Så kjekt å få snakke om og dele din pasjon for Georginer. I år kom de sent, men relativt godt hos meg. Lykke til Bille! Spent på å høre hvordan det gikk og ikke minst til et billedras av dine fine Georginer.

  jannicke

  SvarSlett
 8. Hei alle, og takk for hyggelige meldinger! Jeg har kost meg hos Haugesund hagelag i kveld, og nå har jeg selvsagt lyst å holde mange flere foredrag - så kjekt var det! :)

  SvarSlett