fredag 13. desember 2013

Jeg sier bare - Jippi!

Nei, det er ikke julenissen som har kommet på besøk elleve dager for tidlig. Og jeg er heller ikke ferdig med å handle gaver. Men... jeg har sådd!

Mens middagen var i gang på komfyren, kom plutselig sålysten over meg! Aldri godt å planlegge noe sånn, og når det presser på er det jo som kjent bare å gi etter. Middagen måtte settes på vent, for det er jo ikke godt å vite hvor lenge det er til neste gang denne lysten velter fram.


Rutelilje (Fritillaria meleagris), Kubjelle (Pulsatilla vulgaris), Soløye (Heliopsis helianthoides), Purpursolhatt (Echinacea purpurea) og en Allium som jeg ikke husker sortsnavn på. Ikke så farlig med den siste, regner ikke med å få den til uansett. Og de fleste er frø høstet i feriehagen, så jeg vet ikke engang om de er spiredyktige. Men jeg har blitt overrasket før :)

Det er jo bare et par måneder siden jeg gravde opp planter i feriehagen og la løk, og enda kortere siden det også ble gjort klar noen løkpotter her på Skyggebalkongen, men jammen var det godt å åpne en ny sekk såjord, kjenne lukten av forventning, dytte frø nedi pottene... mmmm :)

Nå får frøene kose seg innendørs et par dager før de settes ut på Skyggebalkongen. Planen er å ta dem inn for spiring lenge før våren ville greid det samme ute.

Sånn... godt med alt som er gjort før jul. Så kan kjøkkenbenken omsider brukes til småkakebaking...

11 kommentarer:

 1. Jeg skjønner jo godt at du måtte sette middagen på vent, for får man lyst til å så, så må man jo bare gjøre det. For min del så ligger såtiden langt der fremme.
  Spennene å se om du får spirer. Skulle ikke forundre meg om det kommer noen.

  Ønsker deg en fin helg. Klem

  SvarSlett
 2. Veldig trivelig førjulsaktivitet Bille.

  SvarSlett
 3. Da er du godt i gang! Jeg venter fremdeles på sålysten. Både jord og frø er på plass, så det er ikke det som mangler.
  Ha en fortsatt fin adventshelg!

  SvarSlett
 4. Spennende med adventsåing og månen er stigende og det er gunstig for sådden.

  Lykke til med kakebakingen!

  SvarSlett
 5. Gratulerer med de siste frø i jorda - kanskje? Kan jo ikke si de første frø i jorda ennå ;-)

  SvarSlett
 6. Hehe det handler om å smi mens jernet er varmt, det er ingen grunn til å fortegne en så-arm.
  Ha en fin lørdag og førjulstid, jeg har fått lurt mannen min med på marsipan-trilling i kveld og jeg tror han koste seg.

  Maritklem.

  SvarSlett
 7. Det blir spennende å følge med på frøbarna dine :) Jeg regner med at du oppdaterer oss etter hvert. Hva er grunnen til at du lar pottene stå inne noen dager før du setter dem ut?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, svarer i bloggen din også, men i alle fall: frø som har ligget tørt ganske lenge har godt av å "ta til seg" litt fukt før de fryses ned, som de jo gjør når de settes ut. Vanskeligere for frøene å trekke fukt ut av frossen jord. Jeg leker høst et par dager, om du vil :)

   Slett
 8. Liker! Liker at du gjør det som er lystbetont, akkurat når det står på. Flaks at det ikke var en sufflé i ovnen :-) Lykke til med såpottene

  SvarSlett
 9. Så kjekt at dere kjenner igjen situasjonen :) Resten av frøene er sommerplanter, som jeg ikke sår før i februar/mars, så nå føler jeg meg for en gangs skyld litt foran skjema :)

  SvarSlett
 10. Hei! Skikkelig oppkvikkende å lese og se. Er i litt dvalemodus for tiden, men til lørdagen snur sola og det pleier å hjelpe. Gleder meg vanvittig til at vi lyset kommer mer og mer tilbake. God kveld! Anne

  SvarSlett